NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Maková roláda s citrónovým krémom
Maková roláda s citrónovým krémom
Recept Maková roláda s citrónovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Citromhab

Ak máte v chladničke odložené vaječné bielky a neviete, čo s nimi, pripravte mäkučkú makovú roládu s citrónovým krémom.

NajLucka NajLucka    ·   24.11.2020

Maková roláda s citrónovým krémom

Ak máte v chladničke odložené vaječné bielky a neviete, čo s nimi, pripravte mäkučkú makovú roládu s citrónovým krémom.

Suroviny

Cesto:

10 ks
bielok
150 g
práškový cukor
100 g
hladká múka
50 g
celý mak
1/2 bal.
prášok do pečiva
štipka
soľ

Krém:

1 lyžica
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
500 g
jemný tvaroh
podľa chuti
citrónová kôra
podľa chuti
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Krém môžete pripraviť aj z domácej citrónovej pasty. Recept na domácu citrónovú pastu nájdete tu: Citronová pasta do rôznych krémov (použijeme celú dávku jednej rolády, t. j. do jedného krému). Do citrónovej pasty pridáme tvaroh, cukor a dobre mixérom vyšľaháme. Odložíme do chladničky, kým pripravíme cesto.

    * TIP: Jednoduchší variant krému: tvaroh, vanilkový a kryštálový cukor vymiešame s citrónovou kôrou a podľa chuti pridáme citrónovú šťavu. Krém bude viac roztierateľný, preto vyberáme taký tvaroh, ktorý je menej vodnatý.
  2. Bielka vyšľaháme do tuhej peny, postupne pridáme cukor, soľ a krátko šľaháme, kým dostaneme lesklú bielu penu. Vareškou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a makom.
  3. Cesto navrstvíme na plech (32 x 34 cm), ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlata (cca 15 min).
  4. Upečené cesto okamžite stiahneme z plechu, odstránime papier na pečenie a spolu s navlhčenou utierkou zrolujeme. Necháme vychladnúť.
  5. Po vychladnutí naplníme krémom a znovu zrolujeme. Odložíme do chladničky na 2-3 hodiny a až potom krájame a podávame.

Zdroj: Citromhab

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár