NajRecept.sk Čásť dňa Raňajky Mäkké vreckové sendviče z kysnutého cesta, ktoré sú ako stvorené na raňajky.
Mäkké vreckové sendviče z kysnutého cesta, ktoré sú ako stvorené na raňajky.
Recept Mäkké vreckové sendviče z kysnutého cesta, ktoré sú ako stvorené na raňajky.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Vreckové sendviče robím rada na raňajky aj večeru. Naplniť ich môžete čímkoľvek. U nás doma sú najobľúbenejšie kombinácie tuniak s vajíčkom a šunka so syrom. Prípadne občas zvolím len lososa. Všetky alternatívy sú skvelé. Určite vyskúšajte.

siky.silvia siky.silvia    ·   11.3.2025

Mäkké vreckové sendviče z kysnutého cesta, ktoré sú ako stvorené na raňajky.

Vreckové sendviče robím rada na raňajky aj večeru. Naplniť ich môžete čímkoľvek. U nás doma sú najobľúbenejšie kombinácie tuniak s vajíčkom a šunka so syrom. Prípadne občas zvolím len lososa. Všetky alternatívy sú skvelé. Určite vyskúšajte.

25 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

250 g
hladká múka
250 g
polohrubá múka
250 – 300 ml
mlieko
50 g
rozpustené maslo alebo masť
21 g
droždie
1 lyžička
soľ
1 lyžička
kryštálový cukor

Ďalej:

1 lyžica
mlieko (na potretie)
1 ks
žĺtok (na potretie)
podľa potreby
semienka
podľa potreby
olej
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Tieto vreckové sendviče sú klasikou, keď už neviete, čo urobiť na obed alebo desiatu. Okrem toho, že skvelo chutia, potešia aj veľmi pekným výzorom. Ich príprava nie je vôbec náročná. Robím ich z kysnutého cesta a následne plním akoukoľvek plnkou. Okrem šunky či lososa môžete pokojne vyskúšať aj domácu nátierku – tie najlepšie nájdete v tejto zbierke.

  1. Polovicu mlieka ohrejeme, pridáme doň cukor, rozdrobíme droždie a počkáme, kým nám vznikne kvások.
  2. Ostatné suroviny (okrem mlieka) dáme do misky, pridáme kvások a postupne prilievame mlieko. Vymiesime cesto, ktoré zakryjeme čistou utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na niekoľko rovnakých častí, z ktorých budeme robiť bochníky. Moje mali 90 g.
  4. Cesto vyvaľkáme tak, aby malo hrúbku približne 3 mm a tvar kruhu. Potrieme ho olejom, preložíme na polovicu a umiestnime na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Tu ich zakryté necháme ešte 20 minút podkysnúť.
  5. Sendviče potrieme žĺtkom, ktoré sme zmiešali s mliekom, posypeme semienkami, vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 °C približne 20 minút.
  6. Sedviče po upečení vytiahneme z rúry a plníme až po tom, ako úplne vychladnú.

Sedviče chutia výborne nielen krátko po upečení, ale aj na druhý deň. Pokojne si ich tak pripravte do zásoby. Ja som na ich dekorovanie použila sezam a tekvicové semienka, no skvelú chuť im dodá napríklad aj rasca.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár