NajRecept.sk Dezerty Koláče Mäkké rožky bez kysnutia plnené Nutellou a džemom.
Mäkké rožky bez kysnutia plnené Nutellou a džemom.
Recept Mäkké rožky bez kysnutia plnené Nutellou a džemom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Nikuš Domankušová

Nadýchané rožky s Nutellou a džemom, ktoré sú hotové do niekoľkých minút. Cesto je univerzálne, takže ho môžete pokojne naplniť aj orechmi, makom alebo čímkoľvek iným podľa svojej chuti. Autor: Nikuš Domankušová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   8.4.2025

Mäkké rožky bez kysnutia plnené Nutellou a džemom.

Nadýchané rožky s Nutellou a džemom, ktoré sú hotové do niekoľkých minút. Cesto je univerzálne, takže ho môžete pokojne naplniť aj orechmi, makom alebo čímkoľvek iným podľa svojej chuti. Autor: Nikuš Domankušová

35 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

600 g
hladká múka
1 bal.
prášok do pečiva
200 ml
mlieko
1 lyžica
kryštálový cukor
100 ml
rastlinný olej
1 lyžička
soľ
42 g
droždie
200 ml
kyslá smotana

Náplň:

podľa potreby
Nutella
podľa potreby
džem

Na potretie:

1 ks
žĺtok
1 lyžica
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Kysnuté rožky s Nutellou a džemom patria u nás doma medzi veľmi populárne. Skvelé sú ku káve alebo čaju, prípadne na raňajky alebo ako rýchla desiata. Kysnuté cesto je nadýchané nielen krátko po upečení, ale aj o niekoľko dní, takže ich pokojne môžete spraviť aj z dvoch dávok.

  1. Mlieko zahrejeme, pridáme doň cukor, lyžičku múky a droždie.
  2. Všetky ostatné suroviny dáme do misy, pridáme kvások a vypracujeme pevné cesto. Nedávame ho však kysnúť. Okamžite ho spracúvame.
  3. Cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti, ktoré pomocou valčeka rozvaľkáme do tvaru kruhu.
  4. Kruhy pomocou radielka alebo nožíka rozkrojíme na osem trojuholníkov. Tie naplníme džemom alebo Nutellou, stočíme a vytvoríme rožok.
  5. Rožky premiestnime na plech s papierom na pečenie a necháme ich ešte krátko podkysnúť. Potom ich potrieme žĺtkom rozmiešaným s mliekom a vložíme do rúry, ktorú sme vyhriali na 180 stupňov. Pečieme približne 25 minút – sledujeme.

Rožky pred podávaním nechajte úplne vychladnúť. Potom ich môžete posypať práškovým cukrom. Pre ešte krajší dizajn ich niekedy polievam roztopenou čokoládou. Polevu robím zvyčajne podľa tohto receptu.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár