NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Mäkké hovädzie na divoko: Vyskúšajte tento tradičný pokrm slovenských kuchýň.
Mäkké hovädzie na divoko: Vyskúšajte tento tradičný pokrm slovenských kuchýň.
Recept Mäkké hovädzie na divoko: Vyskúšajte tento tradičný pokrm slovenských kuchýň.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaroslava Fišarová

Dali by ste si mäkkú a dobrú hovädzinu? Pripravte si ju na divoko podľa nášho receptu. Výsledný pokrm bude voňať po borievkach a bylinkách, a pripomínať divinu. Milovníci mäsa z diviaka či zajaca mu tak určite neodolajú. Autor: Jaroslava Fišarová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   26.8.2024

Mäkké hovädzie na divoko: Vyskúšajte tento tradičný pokrm slovenských kuchýň.

Dali by ste si mäkkú a dobrú hovädzinu? Pripravte si ju na divoko podľa nášho receptu. Výsledný pokrm bude voňať po borievkach a bylinkách, a pripomínať divinu. Milovníci mäsa z diviaka či zajaca mu tak určite neodolajú. Autor: Jaroslava Fišarová

20 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny
4 plátky
hovädzie mäso
2 ks
mrkva
1/2 ks
zeler
1 ks
cibuľa
70 g
paradajkový pretlak
1 lyžička
cukor
2 lyžičky
korenie na divinu
200 ml
31 % smotana
1 lyžica
hladká múka
podľa potreby
vývar
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa potreby
olej
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia

Mäkké, šťavnaté a plné chuti. Presne také je hovädzie mäso, keď ho správne pripravíte. Dokonca s vhodným korením môže chutiť ako divina. Takto upravená hovädzina sa dá podávať s rôznymi prílohami. Najlepšie sa k nej hodí domáca knedľa.

  1. Na oleji osmažíme cibuľu. Keď začne hnednúť, pridáme k nej osolené a okorenené mäso, ktoré z oboch strán dobre opečieme.
  2. Mäso podlejeme vývarom, pridáme paradajkový pretlak, cukor, korenie na divinu, mrkvu a zeler.
  3. Keď je mäso mäkké, zeleninu rozmixujeme.
  4. Nakoniec pridáme smotanu, v ktorej sme si rozmiešali múku, a povaríme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár