NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Mäkké bravčové kocky na srbský spôsob.
Mäkké bravčové kocky na srbský spôsob.
Recept Mäkké bravčové kocky na srbský spôsob.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Martin Čzedron

Bravčové kocky na srbský spôsob patria medzi klasiku, ktorú pripravujú mnohé slovenské domácnosti. Mäso dopĺňa hustá omáčka, ktorá zabraňuje tomu, aby bol výsledný pokrm suchý. Ak by ste si chceli túto pochúťku pripraviť na obed či večeru aj vy, inšpirujte sa týmto receptom. Autor: Martin Čzedron

Naďa Černá Naďa Černá    ·   29.10.2024

Mäkké bravčové kocky na srbský spôsob.

Bravčové kocky na srbský spôsob patria medzi klasiku, ktorú pripravujú mnohé slovenské domácnosti. Mäso dopĺňa hustá omáčka, ktorá zabraňuje tomu, aby bol výsledný pokrm suchý. Ak by ste si chceli túto pochúťku pripraviť na obed či večeru aj vy, inšpirujte sa týmto receptom. Autor: Martin Čzedron

20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
bravčové plece
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
1 lyžica
masť
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
3 guľôčky
nové korenie
3 guľôčky
celé čierne korenie
2 ks
bobkový list
1 ks
červená paprika
1 ks
zelená paprika
50 g
paradajkový pretlak
300 ml
vývar
2 lyžice
hladká múka
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Bravčové kocky sú výbornou voľbou vždy, keď potrebujete chutný a sýty obed. Na ich prípravu vám stačí niekoľko základných ingrediencií, ktoré určite nájdete v chladničke alebo komore.

  1. Mäso očistíme, nakrájame na menšie kocky a orestujeme na masti.
  2. Hotové mäso vytiahneme z hrnca, odložíme bokom a na výpeku, ktorý z neho zostal, osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
  3. Keď cibuľa začne mierne hnednúť, zasypeme ju múkou, ktorú jemne orestujeme. Následne pridáme rajčinový pretlak, všetko dôkladne premiešame a zalejeme vývarom.
  4. Do hrnca vložíme bravčové mäso, pokrm osolíme, ochutíme korením, prikryjeme pokrievkou a dusíme.
  5. Papriku umyjeme, zbavíme jadier, nakrájame na menšie kocky a keď si všimneme, že je mäso mäkké, pridáme ju k nemu.
  6. Celý pokrm ešte podusíme, následne odstavíme a podávame.

Hotové bravčové kocky môžeme servírovať s prílohou podľa vlastného výberu. Výborná je ryža, no mne sa osvedčili aj varené zemiaky.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár