NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Mäkká hovädzia roštenka so šampiňónmi. O výbornú chuť sa postará medová horčica.
Mäkká hovädzia roštenka so šampiňónmi. O výbornú chuť sa postará medová horčica.
Recept Mäkká hovädzia roštenka so šampiňónmi. O výbornú chuť sa postará medová horčica.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaroslava Fišarová

Hovädzia roštenka so šampiňónmi je chutné a výdatné jedlo, ktoré si obľúbia všetci milovníci mäsitých pokrmov. Jej príprava je o niečo dlhšia, no rozhodne nie je náročná. Ak ste na ňu dostali chuť, vyskúšajte tento recept. Autor: Jaroslava Fišarová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   12.8.2024

Mäkká hovädzia roštenka so šampiňónmi. O výbornú chuť sa postará medová horčica.

Hovädzia roštenka so šampiňónmi je chutné a výdatné jedlo, ktoré si obľúbia všetci milovníci mäsitých pokrmov. Jej príprava je o niečo dlhšia, no rozhodne nie je náročná. Ak ste na ňu dostali chuť, vyskúšajte tento recept. Autor: Jaroslava Fišarová

20 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
hovädzia roštenka
250 g
šampiňóny
1 ks
cibuľa
podľa potreby
vývar
podľa potreby
hladká múka
podľa potreby
horčica
podľa potreby
olej
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
celé čierne korenie
podľa chuti
nové korenie
podľa chuti
medová horčica
podľa chuti
soľ
4 ks
bobkový list
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia

K hovädzej roštenke so šampiňómi sa ako príloha hodí najviac ryža. Okrem nej si k pokrmu môžete pripraviť aj dobrý zeleninový šalát. Výraznú chuť mäsa zjemní napríklad šalát z uhoriek alebo kapusty.

  1. Roštenku nakrájame na plátky, naklepeme a okoreníme. Jemne potrieme horčicou a obalíme v hladkej múke.
  2. Na oleji osmažíme cibuľu. Keď začne hnednúť, pridáme mäso, ktoré sprudka opečieme. Oheň potom stíšime a roštenku pomaly pečieme.
  3. Dobre opečenú roštenku podlejeme vývarom, pridáme nové a celé čierne korenie, bobkový list a dusíme domäkka.
  4. Keď je roštenka úplne mäkká, pridáme očistené a nakrájané šampiňóny a dochutíme soľou.
  5. My sme do základu pridali ešte malú lyžičku medovej horčice. Šťava bola vďaka tomu chutnejšia.
  6. Roštenku podávame s ryžou a zeleninovým šalátom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár