NajRecept.sk Polievky Guláš Maďarský guláš so zemiakmi
Maďarský guláš so zemiakmi
Recept Maďarský guláš so zemiakmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Vaření s Tomem

Klasika pre chlapov. Výdatný obed. Dobrú chuť!

NajLucka NajLucka    ·   9.5.2015

Maďarský guláš so zemiakmi

Klasika pre chlapov. Výdatný obed. Dobrú chuť!

Suroviny

Ingrediencie:

600 g
hovädzie glejovky
2-3 lyžice
bravčová masť
4-5 ks
cibuľa
5 strúčikov
cesnak
1 lyžica
sladká mletá ​​paprika
1 lyžička
mletá ​​štipľavá paprika
1 lyžica
paradajkový pretlak
3 ks
zelená paprika
2-3 ks
paradajky
4 ks
stredne veľké zemiaky
soľ
mleté čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Umyté mäso nakrájame na väčšie kocky. V hrnci so silným dnom speníme na rozohriatom masle / masti cibuľu a cesnak, pridáme mäso a sprudka opečieme za stáleho miešania zo všetkých strán, až sa mäso na povrchu zatiahne.
  2. Ďalej ho opekáme na miernejšom ohni bez podliatia, kým sa šťava nevydusí na tuk. Guláš tak získa peknú farbu a výraznú chuť. Osolíme, odstavíme z ohňa a vmiešame mletú sladkú aj štipľavú papriku, premiešame, pridáme paradajkový pretlak a podlejeme trochou teplej vody, maximálne do polovice výšky mäsa, aby sa dusilo, a nie varilo.
  3. Hrniec vrátime na oheň a pod pokrievkou dusíme domäkka. Podlievame len vtedy, keď sa všetka šťava vydusí a hrozí pripálenie, lepšie je dusiť mäso vo vlastnej šťave.
  4. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, papriky a paradajky a dusíme pod pokrievkou domäkka, trvá to asi ďalších 20 minút.
  5. Nakoniec guláš podľa gusta dochutíme soľou a mletým čiernym korením a podávame najlepšie s čerstvým bielym pečivom alebo chlebom.

Ďakujeme za povolenie zdieľať recept od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár