NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Lyžicový recept podľa Petry na kráľovskú dvojfarebnú čokoládovú roládu
Lyžicový recept podľa Petry na kráľovskú dvojfarebnú čokoládovú roládu
Lyžicový recept podľa Petry na kráľovskú dvojfarebnú čokoládovú roládu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Petra H

Predstavujeme vám klasickú dvojfarebnú roládu, ktorá je na prípravu veľmi jednoduchá, ale zároveň pôsobí efektne a chutí úplne skvele. Táto vynikajúca čokoládová roláda je plná jemného svetlého a tmavého krému, čo jej dodáva neodolateľnú chuť. Perfektný pre akúkoľvek príležitosť, od rodinných osláv až po posedenie s priateľmi. Vyskúšajte tento lahodný dezert, ktorý poteší všetkých milovníkov čokolády a sladkých pochúťok. Dobrú chuť!

Petra H Petra H    ·   28.6.2024

Lyžicový recept podľa Petry na kráľovskú dvojfarebnú čokoládovú roládu

Predstavujeme vám klasickú dvojfarebnú roládu, ktorá je na prípravu veľmi jednoduchá, ale zároveň pôsobí efektne a chutí úplne skvele. Táto vynikajúca čokoládová roláda je plná jemného svetlého a tmavého krému, čo jej dodáva neodolateľnú chuť. Perfektný pre akúkoľvek príležitosť, od rodinných osláv až po posedenie s priateľmi. Vyskúšajte tento lahodný dezert, ktorý poteší všetkých milovníkov čokolády a sladkých pochúťok. Dobrú chuť!

55 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

7 ks
vajce
10 lyžíc
kryštálový cukor
1 lyžica
kakao
3 lyžice
polohrubá múka
1/2 lyžičky
jedlá sóda

Krém:

4 ks
vajce
100 g
kryštálový cukor
4 lyžice
hladká múka
300 ml
mlieko
2 tabuľky
tmavá čokoláda
250 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
55 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
  1. Múku zmiešame s cukrom, kakaom, jedlou sódou a žĺtkami. Jemne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov. Pripravené cesto rozprestrieme do pekáča vyloženého papierom na pečenie a pečieme približne 25 minút pri teplote 180 stupňov.
  2. Upečené cesto vyberieme z rúry a okamžite ho zrolujeme spolu s navlhčenou utierkou.
  3. Do mlieka pridáme múku, cukor a vajíčka. Dôkladne premiešame, aby nevznikli hrudky, a zmes privedieme do varu. Varíme, kým nezhustne. Hustú kašu zložíme z ohňa a pridáme maslo, ktoré rozpustíme miešaním. Hmotu rozdelíme na dve polovice a do jednej z nich pridáme nalámanú čokoládu.
  4. Roládu rozvinieme, potrieme ju svetlým a tmavým krémom, a potom ju opatrne znova zrolujeme.
  5. Necháme roládu stuhnúť a potom ju ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár