NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Punčové rezy Lyžicový recept na punčové rezy, ktoré som nazvala šikmá veža v Pise
Lyžicový recept na punčové rezy, ktoré som nazvala šikmá veža v Pise
Lyžicový recept na punčové rezy, ktoré som nazvala šikmá veža v Pise
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaja79

Tento netradičný názov pre šťavnaté punčové rezy ma veľmi zaujal, tak som musela vyskúšať. Sú naozaj veľmi chutné, na oko veľmi atraktívne a tie piškóty, ktoré sa ukladajú šikmo na základné piškótové cesto vyzerajú v konečnom reze ako známa šikmá veža. Určite vyskúšajte aj vy. Autor: Jaja79

Jaja79    ·   21.5.2024

Lyžicový recept na punčové rezy, ktoré som nazvala šikmá veža v Pise

Tento netradičný názov pre šťavnaté punčové rezy ma veľmi zaujal, tak som musela vyskúšať. Sú naozaj veľmi chutné, na oko veľmi atraktívne a tie piškóty, ktoré sa ukladajú šikmo na základné piškótové cesto vyzerajú v konečnom reze ako známa šikmá veža. Určite vyskúšajte aj vy. Autor: Jaja79

45 min
Čas prípravy
24 min
Čas varenia
Suroviny

Na 2 cestá:

12 ks
vajce
12 lyžíc
kryštálový cukor
12 lyžíc
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva

Náplň:

1 pohár
marhuľový kompót
100 ml
rum

Poleva:

300 g
práškový cukor
3 lyžice
citrónová šťava
1 lyžica
voda
1 lyžica
olej
trochu
ružová potravinárska farba
podľa potreby
dlhé detské piškóty
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
24 min
Čas varenia
  1. Najskôr vyšľaháme sneh zo 6 bielkov, do ktorého pustupne počas šľahanie pridávame 6 lyžíc kryštálového cukru. Keď máme vyšľahaný tuhý lesklý sneh, pridáme jedno žĺtko po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Na záver pridáme 6 lyžíc polohrubej múky, do ktorej sme pridali polovicu prášku do pečiva. Takto pripravíme aj druhé cesto z rovnakej dávky. 
  2. Cesto vylejeme na papierom vyložený plech a dáme piecť. Pečieme na 180 stupňov asi 12 minút - sledujeme. 
  3. Po upečení vyklopíme z plechu, stiahneme papier na pečenie a kôrku, ktorá vznikla pri pečení na ceste stiahneme dole. Je to preto, aby cesto vpilo náplň.
  4. Marhuľový komót spolu s rumom rozmixujeme na kašu.
  5. Cukor, citrónovú šťavu, teplú vodu, trochu potravinárskej farby a olej vymiešame na hladkú polevu. 
  6. Spodný upečený plát cesta polejeme polovicou rozmixovaných marhúľ s rumom, poukladáme šikmo piškóty, tie zalejeme druhou polovicou marhúľ s rumom a položíme horný plát. Dobre zaťažíme a po zaťažení vrch polejeme polevou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár