NajRecept.sk Dezerty Koláče Lyžicový recept na milionárske krémové marhuľové rezy s jemnou vrstvou šľahačky.
Lyžicový recept na milionárske krémové marhuľové rezy s jemnou vrstvou šľahačky.
Lyžicový recept na milionárske krémové marhuľové rezy s jemnou vrstvou šľahačky.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Dezerty s tvarohom sú tie najlepšie a tento je jedným z nich. Môže vyzerať zložito, ale je jednoduchý a chuť excelentná. Ak si prípravu rozdelíte na časti, tak môžem povedať, že vám to pôjde od ruky. Najskôr pripravíte krém, ktorý vychladne, kým spravíte cesto. Keď navrstvíte krém a uložíte marhule, zrazu šľaháte smotanu na šľahanie, ktorú už len dáte navrch a máte hotovo. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   22.3.2025

Lyžicový recept na milionárske krémové marhuľové rezy s jemnou vrstvou šľahačky.

Dezerty s tvarohom sú tie najlepšie a tento je jedným z nich. Môže vyzerať zložito, ale je jednoduchý a chuť excelentná. Ak si prípravu rozdelíte na časti, tak môžem povedať, že vám to pôjde od ruky. Najskôr pripravíte krém, ktorý vychladne, kým spravíte cesto. Keď navrstvíte krém a uložíte marhule, zrazu šľaháte smotanu na šľahanie, ktorú už len dáte navrch a máte hotovo. Autor: Karambola

45 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
4 lyžice
kryštálový cukor
4 lyžice
polohrubá múka
1 lyžica
olej
1/2 bal.
prášok do pečiva
štipka
soľ

Krém:

300 g
rozmixované marhule
4 lyžice
šťava z marhúľ
280 ml
mlieko
1 bal.
Zlatý klas alebo vanilkový puding
2 lyžice
kryštálový cukor
250 g
tvaroh

Ďalej:

podľa potreby
detské okrúhle piškóty
podľa potreby
marhule
podľa potreby
marhuľový džem

Vrch:

250 ml
smotana na šľahanie
2 lyžice
práškový cukor
na ozdobu
nastrúhaná čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Krémové marhuľové rezy sú dokonalo svieže. Výborne sa tak hodia počas slnečnej jari alebo teplého leta. Veľmi rada ich robím najmä cez víkend, keď mám viac času, ale recept nie je vôbec náročný, takže ho zvládnete aj počas hektického týždňa.

  1. Začneme prípravou krému. V hrnci zmiešame rozmixované marhule, šťavu z marhúľ, mlieko, Zlatý klas, kryštálový cukor a uvaríme hustú hmotu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutej hmoty pridáme tvaroh a necháme bokom úplne vychladnúť. 
  2. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do tuhej peny. Pridáme olej a polohrubú múku s práškom do pečiva. Pripravené cesto nanesieme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 165 stupňov po dobu 25 minút. Po upečení preložíme cesto z plechu a stiahneme papier na pečenie. 
  3. Na cesto nanesieme marhuľový džem, poukladáme okrúhle detské piškóty, ktoré potrieme šťavou z marhúľ. Na detské piškóty nanesieme pripravený vychladnutý krém, ktorý pekne uhladíme. Ak nám zvýšili marhule, môžeme ich poukladať na krém, ak nie, nevadí.
  4. Marhule zakryjeme vyšľahanou smotanou s cukrom. Vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie – ja som použila strúhanú tmavú čokoládu.

Okrem tmavej čokolády je na dekorovanie povrchu vhodné napríklad aj kakao. Prípadne zdobenie úplne vynechajte, je to na vás. A keď vám zostanú nejaké marhule navyše, môžete ich použiť pri príprave tohto pudingového dezertu s lístkovým cestom a piškótami.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár