NajRecept.sk Dezerty Koláče Lyžicový recept na luxusné francúzske karamelové kocky. Krémová slasť na tanieri.
Lyžicový recept na luxusné francúzske karamelové kocky. Krémová slasť na tanieri.
Lyžicový recept na luxusné francúzske karamelové kocky. Krémová slasť na tanieri.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Iveta Račekova

Dezert, ktorý si pamätám hlavne zo svadieb. Jemné kakaové cesto, vanilkový krém, do ktorého sa pridávajú vyšľahané bielka, kakaový krém a vrch bohatý na karamelovú šľahačku. Určite vyskúšajte. Autor: Iveta Račekova

NajLucka NajLucka    ·   22.4.2024

Lyžicový recept na luxusné francúzske karamelové kocky. Krémová slasť na tanieri.

Dezert, ktorý si pamätám hlavne zo svadieb. Jemné kakaové cesto, vanilkový krém, do ktorého sa pridávajú vyšľahané bielka, kakaový krém a vrch bohatý na karamelovú šľahačku. Určite vyskúšajte. Autor: Iveta Račekova

45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

6 ks
vajce
6 lyžíc
kryštálový cukor
1 lyžica
kakao
5 lyžíc
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
4 lyžice
olej

1. a 2. vrstva:

1 l
voda
3 bal.
zlatý klas alebo vanilkový puding
6 lyžíc
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
2 lyžice
kakao
7 ks
bielok

Šľahačkový krém:

300 ml
mlieko
2 bal.
šľahačka v prášku
4 lyžice
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Na začiatok vytvorte tuhý sneh z bielkov a cukru a postupne doň zapracujte olej, žĺtky a ľahko pridajte zmiešanú múku s kypriacim práškom a kakaom. Pripravené cesto potom rovnomerne rozotrite na plech, ktorý je vymastený a posypaný múkou. Pečte v rúre na 180 st. asi 20 minút.
  2. Pre krém zahrejte väčšiu časť vody a pridajte do nej kr. (70 g) a vanilkový cukor, aby sa rozpustil, a potom do zvyšnej vody pridajte zlaté klasy alebo môžete použiť aj vanilkový puding. Rozmiešané pudingové prášky dáme do ohriatej vody a necháme uvariť horúci puding. Do uvareného horúceho pudingu primiešame vyšľahaný sneh z bielkov so 60 g cukru. Do polovice pripraveného krému zamiešame kakao.
  3. Nakoniec cesto potrite svetlým krémom, potom tmavým a nakoniec pripravte karamelový krém. Karamel urobíte tak, že cukor upálite na karamel, zalejete mliekom a necháte zovrieť. Po vychladnutí pridajte šľahačku v prášku a vyšľahajte. Rovnomerne rozotrite na tmavý krém.
  4. Ozdobte strúhanou čokoládou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár