NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Luxusné vanilkové venčeky so šľahačkou poliate čokoládovou polevou
Luxusné vanilkové venčeky so šľahačkou poliate čokoládovou polevou
Recept Luxusné vanilkové venčeky so šľahačkou poliate čokoládovou polevou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Nebíčko v papuľke. Trošku v predstihu som robila tieto fantastické venčeky plnené vanilkovým krémom a šľahačkou. Zdobila som čokoládou, fondánom a tretiu variantu som urobila iba posypanú práškovým cukrom. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   19.12.2020

Luxusné vanilkové venčeky so šľahačkou poliate čokoládovou polevou

Nebíčko v papuľke. Trošku v predstihu som robila tieto fantastické venčeky plnené vanilkovým krémom a šľahačkou. Zdobila som čokoládou, fondánom a tretiu variantu som urobila iba posypanú práškovým cukrom. Autor: Mineralka

65 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

300 ml
voda
250 g
hladká múka
štipka
soľ
120 g
maslo
6 ks
vajce

Krém:

1 l
mlieko
3 bal.
vanilkový puding
5 lyžíc
práškový cukor
250 g
maslo
trochu
rumu
2 bal.
smotana na šľahanie

Ďalej:

čokoládová poleva
fondánová poleva
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
65 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Vodu, štipku soli, maslo dáme na mierni oheň rozpustiť. Potom pridáme múku a stále miešame, aby sa hmota začala odlepovať od stien hrnca. Potom hrniec odstavíme a necháme chvíľu vychladnúť. Do ešte teplej hmoty pomaly pomocou mixéra zašľaháme jedno vajíčko po druhom.
  2. Pripravené cesto dáme do cukrárskeho sáčku a na plech nastriekame venčeky.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 20 minút. Po upečení rúru vypneme a dvierka mierne pootvoríme. Necháme takto vychladnúť.
  4. Po vychladnutí ich prekrojíme na polovicu.
  5. Naplníme krémom, ktorý pripravíme tak, že v mlieku rozmiešame pudingové prášky a uvaríme hustý puding, do ktorého zašľaháme maslo s cukrom a rumom.
  6. Na krém nanesieme šľahačku (robila som variantu aj bez šľahačky) a uzavrieme.
  7. Vrch ozdobíme čokoládou, fondánom alebo iba posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár