NajRecept.sk Dezerty Múčniky Luxusné Mozartove kocky
Luxusné Mozartove kocky
Recept Luxusné Mozartove kocky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Ak milujete orechy, čokoládu, tak toto je skvelá inšpirácia na dezert. Pripravte si luxusné Mozartove kocky. Originálny recept bol na menší plech, preto mám nižšie rezy. Čím menší plech, tým budú rezy krajšie, vyššie. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   16.2.2021

Luxusné Mozartove kocky

Ak milujete orechy, čokoládu, tak toto je skvelá inšpirácia na dezert. Pripravte si luxusné Mozartove kocky. Originálny recept bol na menší plech, preto mám nižšie rezy. Čím menší plech, tým budú rezy krajšie, vyššie. Autor: Triniti

Suroviny

Cesto:

6 ks
bielok
200 g
práškový cukor
200 g
mleté vlašské orechy
4 lyžice
polohrubá múka
1/2 bal.
prášok do pečiva
štipka
soľ

Krém:

6 ks
žĺtok
200 g
práškový cukor
150 g
maslo
200 g
horká čokoláda

Vrch:

150 ml
smotana na šľahanie
1 lyžica
kryštálový cukor
1 lyžica
med
220 g
čokoláda
25 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si plech na pečenie o veľkosti 35 x 22 cm. Vymastíme ho tukom a vysypeme múkou.
  2. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhú penu. Po častiach pridávame práškový cukor a šľaháme kým nedostaneme lesklú a pevnú penu.
  3. Múku zmiešame s práškom do pečiva a orechy a postupne ich vareškou primiešame k vyšlehanému snehu z bielkov.
  4. Cesto navrstvíme do vyššieho plechu a pečieme cca 20 minút. Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť.
  5. Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. Žĺtky s cukrom nad parou vyšľaháme do tuhej peny a následne pridáme pomalým prúdom rozpustenú čokoládu. Šľaháme ešte asi 2 minúty a následne odstavíme z vodného kúpeľa a nalejeme na cesto (cesto sme späť vložili do vyššieho plechu).
  6. Smotanu na šľahanie ohrejeme, pridáme cukor a med a miešaním rozpustíme. Keď sa cukor rozpustil, pridáme na kúsky nalámanú čokoládu, maslo a tiež miešaním rozpustíme. Navrstvíme na čokoládový krém a pekne uhladíme. Necháme stuhnúť a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár