NajRecept.sk Dezerty Bublaniny Luxusná bublanina s tvarohom, malinami a mrveničkou. Tak nadýchaný a dobrý koláč ste ešte nejedli.
Luxusná bublanina s tvarohom, malinami a mrveničkou. Tak nadýchaný a dobrý koláč ste ešte nejedli.
Recept Luxusná bublanina s tvarohom, malinami a mrveničkou. Tak nadýchaný a dobrý koláč ste ešte nejedli.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Kto by nepoznal bublaninu? Sladký, nadýchaný a dobrý koláč pečie pravidelne nejedna domácnosť. Okrem toho, že skvelo chutí, je tiež rýchly a dá sa pripraviť na desiatky rôznych spôsobov. Ja som tentokrát do receptu pridala tvaroh, ktorý cesto zjemnil a zaručil dokonalú jemnosť.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   31.1.2025

Luxusná bublanina s tvarohom, malinami a mrveničkou. Tak nadýchaný a dobrý koláč ste ešte nejedli.

Kto by nepoznal bublaninu? Sladký, nadýchaný a dobrý koláč pečie pravidelne nejedna domácnosť. Okrem toho, že skvelo chutí, je tiež rýchly a dá sa pripraviť na desiatky rôznych spôsobov. Ja som tentokrát do receptu pridala tvaroh, ktorý cesto zjemnil a zaručil dokonalú jemnosť.

15 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

2 hrnčeky
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
150 g
kryštálový cukor
250 g
jemný tvaroh
125 ml
olej
125 ml
mlieko
3 ks
vajce

Navrch:

podľa potreby
maliny

Mrvenička:

100 g
hladká múka
100 g
maslo
100 g
kryštálový cukor
podľa chuti
mletá škorica
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Ovocie, ktoré do bublaniny použijete, sa odvíja od vašich predstáv a preferencií. Ja som zvolila kyslasté maliny, ktoré v koláči nezanikli, a zároveň som vrch posypala sladkou mrveničkou. Tá posunula bublaninu na ďalšiu úroveň.

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s cukrom. Následne do nich opatrne a na najnižších otáčkach zašľaháme olej, mlieko a tvaroh.
  2. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu.
  3. Do ďalšej misy nasypeme múku. Pridáme k nej prášok do pečiva a premiešame. Potom do nej postupne zapracujeme mokrú zmes a nakoniec aj vyšľahané bielky.
  4. Hotové cesto vylejeme do plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, a poukladáme naň maliny. Použiť môžeme čerstvé aj mrazené. V prípade mrazených však nezabúdame zliať prebytočnú šťavu.
  5. Vrch bublaniny posypeme mrveničkou. Tú si pripravíme tak, že ručne zmiešame všetky potrebné suroviny (múku, maslo, cukor a škoricu) a vytvoríme sypkú zmes.
  6. Takto pripravenú bublaninu pečieme pri teplote 180 °C približne 25 až 30 minút.

Bublaninu po upečení nechajte vychladnúť a až potom krájajte na menšie štvorce alebo obdĺžniky. Pred podávaním ju môžete posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť kopčekom šľahačky.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár