NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Linecké pečivo Linecké koláčiky obliate čokoládou. Namiesto džemu ich naplňte touto netradičnou plnkou z orechov.
Linecké koláčiky obliate čokoládou. Namiesto džemu ich naplňte touto netradičnou plnkou z orechov.
Recept Linecké koláčiky obliate čokoládou. Namiesto džemu ich naplňte touto netradičnou plnkou z orechov.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Xénia Portášová

Máte radi linecké koláče? Pripravte si ich tentokrát obliate v čokoláde a doplnené o vlašský oriešok. Kombinácia džemu, polevy a orecha je výborná a lineckým dodáva úplne nový rozmer. Autor: Xénia Portášová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   30.11.2024

Linecké koláčiky obliate čokoládou. Namiesto džemu ich naplňte touto netradičnou plnkou z orechov.

Máte radi linecké koláče? Pripravte si ich tentokrát obliate v čokoláde a doplnené o vlašský oriešok. Kombinácia džemu, polevy a orecha je výborná a lineckým dodáva úplne nový rozmer. Autor: Xénia Portášová

35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Linecké koláče:

500 g
hladká múka
250 g
maslo
250 g
práškový cukor
2 ks
žĺtky
1 ks
vajce
1 bal.
vanilkový cukor
1/2 lyžičky
prášok do pečiva
podľa potreby
citrónová kôra

Náplň:

podľa potreby
marmeláda
podľa potreby
mleté vlašské orechy
podľa potreby
rum

Ozdobenie:

podľa potreby
čokoláda
podľa potreby
tuk
podľa potreby
vlašské orechy (celé)
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia

Výhodou lineckých koláčov je to, že sú veľmi univerzálne. A to nielen vďaka tomu, že sa dajú plniť rôznymi plnkami (marmeládou, Nutellou, maslovým krémom), ale aj tým, že ich môžete dekorovať rôznymi spôsobmi. Výborné sú napríklad s čokoládovou polevou alebo s orechom.

  1. Všetky suroviny na linecké zmiešame a vypracujeme pevné cesto, ktoré dáme na niekoľko hodín do chladničky. Ideálne, ak v nej bude do druhého dňa.
  2. Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme z neho kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C približne 10 až 15 minút.
  3. Vychladnuté kolieska zlepujeme marmeládou zmiešanou s mletými orechmi a trochou rumu. Hotové ich omáčame v čokoláde, ktorú sme si rozpustili s tukom. Navrch dáme vlašský orech a necháme stuhnúť.

Ak nechceme, aby bola čokoládová poleva priesvitná, nedávame do nej príliš veľa tuku. Orechy na linecké kladieme hneď po omočení, aby na nich dobre držali a neodpadávali. Stuhnuté koláčiky vložíme do uzatvárateľnej nádoby a skladujeme na chladnom mieste, kde nám vydržia niekoľko týždňov.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár