NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Likérové špičky - fotopostup
Likérové špičky - fotopostup
Recept Likérové špičky - fotopostup
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Jeden z najlepších dezertov! Aspoň to tvrdí môj otec, ktorý sa špičiek nevie nabažiť :) Máte radi? Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   15.9.2020

Likérové špičky - fotopostup

Jeden z najlepších dezertov! Aspoň to tvrdí môj otec, ktorý sa špičiek nevie nabažiť :) Máte radi? Autor: Karambola

Suroviny
70 g
kryštálový cukor
20 g
Zlatý klas alebo vanilkový puding
10 g
kakao
100 ml
voda
50 g
čokoláda na varenie
100 g
100% tuk
15 ks
piškóty
vaječný koňak
na zahustenie
sušené mlieko
na obalenie
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kúpila som si v špecializovanom cukrárskom obchode špeciálny nástavec na likérové špičky, tak som musela vyskúšať, keď to už každý tak chváli. A hlavne môj otec, ktorý ich miluje a nechce sa s nimi podeliť: D
  2. Puding alebo zlatý klas, kakao, cukor a vodu zmiešame v menšom hrnci. Dáme na mierny oheň a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú odstavíme a ihneď pridáme na kúsky nalámanú čokoládu (50 g). Miešaním ju rozpustíme. Dávame pozor, aby sa hmota nepripálila - varíme cca iba 4 minúty. Necháme úplne vychladnúť. (Môžete si hmotu pripraviť aj večer a pracovať s ňou na druhý deň. Ja som hmotu varila ráno a popoludní som už robila špičky)
  3. Stužený tuk vyšľaháme, pridáme čokoládovú hmotu a mixérom dôkladne vyšľaháme hladký krém. Hmotu dáme na chvíľu do chladničky, preložíme ju do vrecka. Špičku dáme do vrecka tak, aby dierka, ktorá je na špičke, bola von a nie vo vnútri sáčka. Pokiaľ bude vo vnútri, nebude sa vám dať vytlačiť krém, preto si to odsledujte.
  4. Dbajte na to, aby ste mali hmotu poriadne vyšľahanú, aby bola bez hrudiek, pretože pri striekaní sa vám to potom oplatí.
  5. Vychladnutý krém sáčkom so špeciálnou špičkou striekame na piškóty (trochu krému si nechajte aj na koniec, kde ho budete potrebovať na uzavretie), ktoré sme potreli čokoládou, aby po naplnení likérom nenasiakli.
  6. Likérová hmota:
    Likér som zahusťovala sušeným mliekom - gramáž mlieka si odsledujte, nedá sa to presne napísať, záleží na hustote samotného vaječného likéru.
  7. Likérom naplníme špičky a vrch uzavrieme ozdobnou špičkou.
  8. Likérové špičky dáme do chladničky poriadne stuhnúť a až tak ich máčame v rozpustenej čokoládovej poleve. Nezabúdajte, že krém musí byť dostatočne vychladený, aby ste s ním vedeli pracovať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár