Strúhané dezerty sú pre mňa veľmi obľúbenou voľbou pri nerozhodnom pečení. Sú rýchle, chutné, nenáročné na prípravu a veľmi vďačné. Zvyknem robievať hlavne tvarohové, no tentokrát som mala v chladničke 2 tégliky kyslej smotany, tak som skúsila smotanový. Oproti originálnemu receptu som pridala ešte maliny a môžem povedať, že je to dokonalá kombinácia chutí. Už len počkať kým vychladne. To je tá najhoršia časť. Autor: Karambola
Strúhané dezerty sú pre mňa veľmi obľúbenou voľbou pri nerozhodnom pečení. Sú rýchle, chutné, nenáročné na prípravu a veľmi vďačné. Zvyknem robievať hlavne tvarohové, no tentokrát som mala v chladničke 2 tégliky kyslej smotany, tak som skúsila smotanový. Oproti originálnemu receptu som pridala ešte maliny a môžem povedať, že je to dokonalá kombinácia chutí. Už len počkať kým vychladne. To je tá najhoršia časť. Autor: Karambola
Príprava strúhaného koláča nie je vôbec náročná. Pokojne si ho tak môžete upiecť aj počas hektického týždňa. Z ovocia som tentokrát vybrala maliny, no okrem nich sú skvelé aj ríbezle, ktoré sú mierne kyslasté a dokonalo kontrastujú so sladkým cestom a plnkou.
Pred podávaním koláč nakrájajte na menšie štvorce alebo obdĺžniky, posypte práškovým cukrom a podávajte. A ak by ste chceli vyskúšať niečo nové, upečte si tento strúhaný koláč na spôsob cheesecaku, ktorý je doplnený o mak a marhule.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste