NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Parížske rožky Legendárne parížske rožky s čokoládovou polevou. S týmto receptom sa vám vždy podaria.
Legendárne parížske rožky s čokoládovou polevou. S týmto receptom sa vám vždy podaria.
Legendárne parížske rožky s čokoládovou polevou. S týmto receptom sa vám vždy podaria.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Iveta Račeková

Chceli by ste si tieto Vianoce upiecť parížske rožky, no nemáte overený a dobrý recept, vďaka ktorému sa vám určite podaria? Vyskúšajte tento. Pomocou neho pečiem rožky nielen na sviatky, ale aj počas roka. Autor: Iveta Račeková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   7.11.2024

Legendárne parížske rožky s čokoládovou polevou. S týmto receptom sa vám vždy podaria.

Chceli by ste si tieto Vianoce upiecť parížske rožky, no nemáte overený a dobrý recept, vďaka ktorému sa vám určite podaria? Vyskúšajte tento. Pomocou neho pečiem rožky nielen na sviatky, ale aj počas roka. Autor: Iveta Račeková

45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

5 ks
bielky
400 g
práškový cukor
200 g
mleté orechy
2 hrste
polohrubá múka
1 lyžička
prášok do pečiva

Plnka

5 ks
žĺtky
100 g
kryštálový cukor
50 g
čokoláda
1,5 dcl
mlieko
2 lyžice
polohrubá múka
250 g
maslo

Poleva

podľa potreby
čokoláda
podľa potreby
tuk
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Príprava parížskych rožkov nie je ani zďaleka tak náročná, ako sa zdá. Stačí mať len dobrý recept, na ktorý sa môžete spoľahnúť. My ich doma pravidelne pečieme podľa tohto. Výsledný dezert nám vydrží vždy celé sviatky.

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom nad parou. Šľaháme približne 12 minút. Následne stiahneme z ohňa.
  2. Do bielkov pridáme mleté orechy, ktoré sme preosiali, múku a prášok do pečiva.
  3. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka, pomocou ktorého ho nanášame v tvare rožkov na plech vystlaný papierom na pečenie. Prvých 10 minút pečieme pri teplote 150 °C. Následne teplotu znížime na 100 °C a pečieme ešte 10 minút.
  4. Do hrnca dáme žĺtky, kryštálový cukor, čokoládu, mlieko a polohrubú múku. Varíme, až kým nám nevznikne hustá kaša. Následne ju necháme vychladnúť a vmiešame do nej maslo.
  5. Plnku navrstvíme na vychladnuté rožky a omáčame v čokoláde, ktorú sme rozpustili s tukom.

Parížske rožky vložíme po vychladnutí do uzatvárateľnej nádoby a skladujeme podobne ako iné vianočné pečivo či koláče – v chlade a tme.

Komentáre k receptu
Jitkakytka    ·   9.11.2024   ·   Odpovedať   ·  

Super👍👍👍

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár