NajRecept.sk Dezerty Koláče Legendárne nanukové rezy podľa receptu od babičky. Dokonalé orechové cesto a vanilkový krém.
Legendárne nanukové rezy podľa receptu od babičky. Dokonalé orechové cesto a vanilkový krém.
Legendárne nanukové rezy podľa receptu od babičky. Dokonalé orechové cesto a vanilkový krém.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Jeden jednoduchý na oslavu mojich narodenín. Krehký orieškový korpus, lahodný biely krém a na vrchu jemná čokoládová poleva. Určite vyskúšajte, sú naozaj veľmi jemné a chuťovo fantastické. Z chladničky sú aj osviežujúce a na jazyku sa doslova rozplývajú ako nanuk. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   27.8.2024

Legendárne nanukové rezy podľa receptu od babičky. Dokonalé orechové cesto a vanilkový krém.

Jeden jednoduchý na oslavu mojich narodenín. Krehký orieškový korpus, lahodný biely krém a na vrchu jemná čokoládová poleva. Určite vyskúšajte, sú naozaj veľmi jemné a chuťovo fantastické. Z chladničky sú aj osviežujúce a na jazyku sa doslova rozplývajú ako nanuk. Autor: Karambola

35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
200 g
práškový cukor
100 g
polohrubá múka
100 g
mleté vlašské orechy
1 bal.
prášok do pečiva

Krém:

250 ml
mlieko
2 lyžice
hladká múka
200 g
maslo
200 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
2 lyžičky
rum

Vrch:

podľa potreby
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
  1. Bielky a žĺtky oddelíme. Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme tuhú penu, do ktorej striedavo primiešame múku s práškom do pečiva a orechami a ešte aj vyšľahaný sneh z bielkov. 
  2. Pripravené cesto nanesieme na plech s papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180 stupňov po dobu 15 minút. 
  3. Upečené cesto necháme vychladnúť. 
  4. V mlieku rozmiešame hladkú múku a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Potom v druhej miske vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkou do peny, postupne zašľaháme vychladnutú kašu a rum. Krém nanesieme na vychladnuté cesto a pekne uhladíme. Odložíme do chladničky stuhnúť. 
  5. Po stuhnutí vrch polejeme čokoládovou polevou. 
  6. Krájame po stuhnutí čokolády horúcim ostrým nožom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár