Bratislavské rožky sú pre mňa symbolom poctivého domáceho pečenia a vône detstva. Keď som ich nedávno piekla, zistila som, že majú viac ako 400-ročnú tradíciu, musia mať cez 30 % tuku a plnka tvorí až 40 % ich celej hmotnosti. Okrem toho sú charakteristické dokonalou chuťou a zaujímavou popraskanou glazúrou. Určite vyskúšajte.
Bratislavské rožky sú pre mňa symbolom poctivého domáceho pečenia a vône detstva. Keď som ich nedávno piekla, zistila som, že majú viac ako 400-ročnú tradíciu, musia mať cez 30 % tuku a plnka tvorí až 40 % ich celej hmotnosti. Okrem toho sú charakteristické dokonalou chuťou a zaujímavou popraskanou glazúrou. Určite vyskúšajte.
Tradičné bratislavské rožky sa plnia orechmi alebo makom, pričom tie makové by mali mať tvar do písmena U a orechové zas do písmena C. Ich príprava nie je náročná, no počítajte s tým, že vám zaberie nejaký čas – každý rožok budete totižto musieť dôkladne vytvarovať.
Bratislavské rožky sú dokonalé, ale taktiež prácne. Ak by ste na ich prípravu nemali čas, no máte chuť na niečo orechové alebo makové, vyskúšajte tento recept na výborné záviny s kyslou smotanou. Tie budú nadýchané aj na ďalší deň.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste