NajRecept.sk Dezerty Koláče Legendárne londýnske orechové rezy s domácim lekvárom podľa rodinného receptu od mojej mamky.
Legendárne londýnske orechové rezy s domácim lekvárom podľa rodinného receptu od mojej mamky.
Legendárne londýnske orechové rezy s domácim lekvárom podľa rodinného receptu od mojej mamky.
Foto: NajLucka

Neviem prečo tento názov, ale mamka ich pripravuje na Veľkú noc. Tak som si popýtala recept a vyskúšala, boli vynikajúce. Krájané a zjedené ešte za horuca. Lahodné, krehké, sladké a nenáročné na prípravu sú tieto londýnske rezy. Použila som domáci lekvár od mojej mamky a vôbec som ním nešetrila. Na vrch krehký orechový sneh, ktorý krásne chrumká pod zubami. Robila som z polovičnej dávky, nabudúce takúto chybu neurobím :) Autor: NajLucka

NajLucka NajLucka    ·   13.1.2024

Legendárne londýnske orechové rezy s domácim lekvárom podľa rodinného receptu od mojej mamky.

Neviem prečo tento názov, ale mamka ich pripravuje na Veľkú noc. Tak som si popýtala recept a vyskúšala, boli vynikajúce. Krájané a zjedené ešte za horuca. Lahodné, krehké, sladké a nenáročné na prípravu sú tieto londýnske rezy. Použila som domáci lekvár od mojej mamky a vôbec som ním nešetrila. Na vrch krehký orechový sneh, ktorý krásne chrumká pod zubami. Robila som z polovičnej dávky, nabudúce takúto chybu neurobím :) Autor: NajLucka

20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

150 g
hladká múka
60 g
práškový cukor
2 ks
žĺtok
1/2 bal.
prášok do pečiva
100 g
maslo

Ďalej:

1 pohár
lekvár

Vrch:

2 ks
bielok
100 g
práškový cukor
60 g
mleté vlašské orechy
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Všetky suroviny na cesto vypracujeme do jednotnej hmoty, ktorú rozvaľkáme na papierom vyloženom plechu. Použila som plech o veľkosti 20x24 cm. 
  2. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov po dobu 15 minút.
  3. Na takto upečené cesto rozotrieme domáci lekvár a nanesieme vyšľahaný sneh s cukrom, do ktorého sme už len vareškou primiešali mleté orechy.
  4. Dáme piecť ďalej na 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť a nakrájame na rezy. Pri krájaní sneh praská, ale to nevadí, takto to má byť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár