Zamiesime si pomerne tuhé cesto. Ja som ho robila v domácej pekárni. Najskôr som dala vajcia, smotanu, vodu (mlieko) a soľ, potom 700 g múky a na vrch som dala namrvené droždie. Keď začala pekáreň miešať, prisypala som múku podľa potreby. Množstvo múky záleží od veľkosti vajca a od hustoty smotany, ak máte riedku smotanu, musíte dať viac múky. Ak budete robiť ručne, tak si zo 100 ml vlažného mlieka, lyžičky cukru a droždia urobte kvások.
Cesto nechám dobre vykysnúť. Vykysnuté cesto dám na pomúčenú dosku, rozdelím na 8 rovnako veľkých kúskov, každý spracujem na bochníček a nechám prikryté utierkou na pomúčenej doske aspoň 30 min. podkysnúť.
Potom každý kúsok pomúčenými rukami jemne vyťahujem od stredu do tvaru okrúhleho langoša a nechám znovu chvíľu podkysnúť (v stredu by mali byť o niečo tenšie než na okrajoch). Takto si pripravím všetky, aby som sa potom nezdržiavala pri smažení. Smažíme na 3 - 4 cm vrstve oleja v hlbokej panvici do svetlohneda z oboch strán. Po usmažení ich ukladám na papierové obrúsky, aby odsali prebytočný olej.
Najlepšie sú teplé, potreté cesnakovou pastou. Ak ich necháte dobre nakysnúť, langoše budú dosť veľké a hrubé (také majú byť). Ak chcete menšie porcie, cesto si rozdeľte na viac kusov.
Cesnakovú pastu na natieranie robím tak, že pretlačíme 4 -6 strúčikov cesnaku do pohára, pridám kávovú lyžičku soli a trochu vody a miešam, kým sa soľ nerozpustí. Potom si každý natrie teplý langoš podľa svojej chuti.