NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Lahodný a svieži višňový cheesecake bez sušienkového korpusu.
Lahodný a svieži višňový cheesecake bez sušienkového korpusu.
Recept Lahodný a svieži višňový cheesecake bez sušienkového korpusu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Rýchly dezert, ktorý bude na stole do hodiny. Ovocie, ktoré sa nachádza navrchu, perfektne kontrastuje so sladkým tvarohom. Pre ešte lepšiu chuť som použila aj sušené hrozienka. Tie dali dezertu úplne nový rozmer. Ak by ste ich nemali radi, môžete ich zameniť za iné sušené ovocie alebo ich úplne vynechať.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   2.4.2025

Lahodný a svieži višňový cheesecake bez sušienkového korpusu.

Rýchly dezert, ktorý bude na stole do hodiny. Ovocie, ktoré sa nachádza navrchu, perfektne kontrastuje so sladkým tvarohom. Pre ešte lepšiu chuť som použila aj sušené hrozienka. Tie dali dezertu úplne nový rozmer. Ak by ste ich nemali radi, môžete ich zameniť za iné sušené ovocie alebo ich úplne vynechať.

20 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny
4 ks
vajce
1 lyžička
vanilkový cukor
500 g
tvaroh alebo ricotta
40 g
kukuričný škrob
1 ks
citrón (iba kôra z neho)
80 g
sušené hrozienka
štipka
soľ
70 g
kryštálový cukor
podľa potreby
maslo
podľa potreby
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia

Ovocné cheesecaky mám najradšej. Sú svieže, nadýchané a hodia sa počas celého roka. To, aké ovocie použijete na ich prípravu, sa odvíja čisto od vašich preferencií. Ja som v tomto prípade zvolila mrazené višne, no skvelé sú aj čerešne, maliny či čučoriedky.

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov. K žĺtkom pridáme vanilkový cukor, tvaroh alebo ricottu a rozmixujeme ponorným mixérom.
  2. Do žĺtkovo-tvarohovej zmesi preosejeme kukuričný škrob, pridáme citrónovú kôru, sušené hrozienka, ktoré sme prepláchli vodou, a ručne premiešame.
  3. V samostatnej mise vyšľaháme bielky so štipkou soli. Keď sa na bielkoch začne tvoriť pena, postupne prisýpame cukor.
  4. Hotový vyšľahaný sneh zapracujeme na trikrát do žĺtkovej zmesi.
  5. Tortovú formu s priemerom 25 cm potrieme zmäknutým maslom. Vylejeme do nej hotové cesto a uhladíme. Navrch poukladáme vykôstkované višne – ja som použila mrazené.
  6. Takto pripravený cheesecake vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 175 °C približne 40 až 45 minút.
  7. Upečený cheesecake necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

Tým, že cheesecake nemá tradičný sušienkový základ alebo korpus je veľmi ľahký. Ak by ste však mali chuť práve na taký so sušienkami, vyskúšajte recept na tento nepečený cheesecake s jahodami, ktorý si určite zamilujete.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár