NajRecept.sk Dezerty Múčniky Lahodné rožky bez kysnutia
Lahodné rožky bez kysnutia
Recept Lahodné rožky bez kysnutia
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Blažena

Rohlíčky sú vynikajúce, jemné, mäkučké, naozaj super, ešte som také nejedla! Tak šup, skúste ich :) Bez čakania na vykysnutie, ja si tento recept veľmi pochvaľujem. Autor: Blažena

NajLucka NajLucka    ·   26.4.2021

Lahodné rožky bez kysnutia

Rohlíčky sú vynikajúce, jemné, mäkučké, naozaj super, ešte som také nejedla! Tak šup, skúste ich :) Bez čakania na vykysnutie, ja si tento recept veľmi pochvaľujem. Autor: Blažena

Suroviny
600 g
hladká múka
1 balíček
prášok do pečiva
1 lyžička
soľ
100 ml
rastlinný olej
200 ml
teplé mlieko
1 kocka
čerstvé droždie
1 lyžica
kryštálový cukor
200 ml
kyslá smotana
na plnenie
nutella
na potretie
žĺtok
na potretie
mlieko
na posypanie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto: do 200 ml mlieka dáme kryštálový cukor a rozdrobíme droždie. Necháme vzísť kvások.
  2. Múku s práškom do pečiva preosejeme, pridáme olej, soľ, smotanu. Pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto. Nenecháme kysnúť, hneď s cestom pracujeme.
  3. Rozdelíme na 4 časti.
  4. Každú časť rozvaľkáme na doske na cca pol cm, rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na širšiu časť navrstvíme nutellu, alebo plnku podľa svojej chuti. Ja som uzavrela plnku cestom, preložila som okraje pri náplni, aby nevytiekla. Zrolujeme do tvaru croissantu. Celkom máme 32 croissantov.
  5. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme odstáť 15 minút. Potrieme žĺtkom, ktorý sme rozšľahali s mliekom.
  6. Upečieme pri teplote 180 ° C do zlatista. Naozaj sú vynikajúce, vyskúšajte, budete nadšení! Dobrú chuť!

    Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
    kuchárky - Blažena Sadovská

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár