NajRecept.sk Dezerty Zákusky Lahodné čokoládové kocky, ktoré sa rozplynú na jazyku. Hotové ich budete mať do hodiny.
Lahodné čokoládové kocky, ktoré sa rozplynú na jazyku. Hotové ich budete mať do hodiny.
Recept Lahodné čokoládové kocky, ktoré sa rozplynú na jazyku. Hotové ich budete mať do hodiny.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Milujete čokoládu a chceli by ste si z nej spraviť nejaký dobrý dezert? Vyskúšajte tieto lahodné čokoládové kocky, ktoré sú nielen chutné, ale aj rýchle. Ich príprava vám zaberie len zopár minút.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   16.8.2024

Lahodné čokoládové kocky, ktoré sa rozplynú na jazyku. Hotové ich budete mať do hodiny.

Milujete čokoládu a chceli by ste si z nej spraviť nejaký dobrý dezert? Vyskúšajte tieto lahodné čokoládové kocky, ktoré sú nielen chutné, ale aj rýchle. Ich príprava vám zaberie len zopár minút.

30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

5 ks
vajce
5 lyžíc
cukor
5 lyžíc
múka
3 lyžice
kakao
1 ks
prášok do pečiva
100 ml
olej
100 ml
mlieko

Krém

500 ml
smotana na šľahanie
300 g
čokoláda na varenie

Zálievka

100 ml
mlieko
4 lyžice
cukor
3 lyžice
rum
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Čokoládové kocky sú výborným dezertom, ktorý si zamilujú dospelí aj deti. Ak by ste ich chceli mierne ozvláštniť a oživiť, môžete si k nim naservírovať čerstvé ovocie alebo šľahačku.

  1. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao, olej, mlieko a nakoniec vyšľahané bielka. Všetko spolu dobre premiešame.
  2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 175 °C približne 30 minút.
  3. Do hrnca nalejeme smotanu a pomaly ju zahrievame. Sledujeme, aby nezačala vrieť. Polámeme do nej čokoládu a necháme rozpustiť. Potom bez miešania počkáme, kým sa po stranách začnú tvoriť malé bublinky. Vtedy hrniec stiahneme z plameňa.
  4. Smotanu necháme úplne vychladnúť a vyšľaháme do tuhého krému.
  5. Zálievku pripravíme z mlieka, ktoré zahrievame s cukrom. Nakoniec pridáme rum a odstavíme.
  6. Hneď po upečení koláč polejeme zálievkou a počkáme, kým vychladne.
  7. Na vychladnutý korpus navrstvíme čokoládový krém a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár