NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Lahodné bravčové plátky s najlepšou a jednoduchou hustou omáčkou
Lahodné bravčové plátky s najlepšou a jednoduchou hustou omáčkou
Recept Lahodné bravčové plátky s najlepšou a jednoduchou hustou omáčkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mishenka

Dnes vám prinášam jednoduchý recept na lahodné bravčové mäsko v omáčke s kyslými uhorkami. Jednoduché, rýchle a pritom chutné jedlo, také máme doma radi.

Mishenka Mishenka    ·   22.6.2023

Lahodné bravčové plátky s najlepšou a jednoduchou hustou omáčkou

Dnes vám prinášam jednoduchý recept na lahodné bravčové mäsko v omáčke s kyslými uhorkami. Jednoduché, rýchle a pritom chutné jedlo, také máme doma radi.

30 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny
700 g
bravčové mäso
1 ks
cibuľa
3 ks
cesnak
2 lyžice
sójová omáčka
2 lyžice
dijonska horčica
1 lyžica
paradajkový pretlak
1 lyžička
tymián
5 ks
nakladané uhorky
2 ks
bobkový list
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
na zahustenie
hladká múka
podľa chuti
olej
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
  1. Bravčové mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a sprudka z oboch strán opečieme na oleji.
  2. Na výpeku si opražíme cibuľu, pridáme mäso, nakrájané kyslé uhorky, podlejeme vodou, pridáme sójovú omáčku, horčicu, pretlak, tymián, prelisovaný cesnak a dusíme domäkka.
  3. Nakoniec omáčku ešte trošku zahustíme múkou rozmiešanou vo vode. Podávame s ryžou alebo tarhoňou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár