NajRecept.sk Pomazánky Pašteky Lahodná kuracia paštéta s bielym vínom a čerstvými bylinkami.
Lahodná kuracia paštéta s bielym vínom a čerstvými bylinkami.
Recept Lahodná kuracia paštéta s bielym vínom a čerstvými bylinkami.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Milada Sumková

Domáca paštéta z kuracích pečienok je neodolateľná a niekoľkokrát lepšia ako tá, ktorú nájdete v obchodoch. Jej príprava pritom nie je vôbec náročná. Stačí len poznať správny pomer jednotlivých surovín (predovšetkým ochucovadiel) a môžete sa tešiť na tie najlepšie výsledky. Autor: Milada Sumková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   19.2.2025

Lahodná kuracia paštéta s bielym vínom a čerstvými bylinkami.

Domáca paštéta z kuracích pečienok je neodolateľná a niekoľkokrát lepšia ako tá, ktorú nájdete v obchodoch. Jej príprava pritom nie je vôbec náročná. Stačí len poznať správny pomer jednotlivých surovín (predovšetkým ochucovadiel) a môžete sa tešiť na tie najlepšie výsledky. Autor: Milada Sumková

40 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
1 kg
kuracie pečienky
100 g
maslo
2 ks
veľká červená cibuľa
podľa potreby
čerstvé oregano
podľa potreby
čerstvý tymián
podľa potreby
čerstvá šalvia
100 ml
suché biele víno
1 lyžička
soľ
1 lyžička
mleté čierne korenie
4 lyžice
rozpustené maslo
120 ml
33 % sladká smotana
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Prípravu domácej paštéty som odkladala veľmi dlho. Myslela som si, že celý postup je príliš náročný. Pravdou je však presný opak. S dobrým receptom ide všetko hladko a bez akýchkoľvek problémov. A výsledok? Dokonalý. Nie je nič lepšie ako domáca paštéta a čerstvé pečivo.

  1. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a orestujeme na masle.
  2. Keď cibuľa získa mierne hnedý nádych, pridáme k nej očistenú a nakrájanú pečienku, oregano, tymián a šalviu. Všetko restujeme približne 15 minút, počas ktorých pečienku podlievame suchým bielym vínom alebo koňakom. Následne panvicu stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť.
  3. Kuraciu pečienku dôkladne rozmixujeme. Potom k nej pridáme soľ, čierne mleté korenie, maslo, sladkú smotanu a premiešame.
  4. Pripravenú paštétu vložíme do zaváracích pohárov, na ktorých dno sme dali trochu rozpusteného masla. Poháre vložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.%1

Paštéta je výborná na raňajky, desiatu aj večeru. Pripraviť z nej môžete aj chutné jednohubky. Ak by ste nemali žiadnu inšpiráciu, môžete si pozrieť naše recepty, vďaka ktorým pripravíte občerstvenie na oslavy, posedenia, Silvester aj Vianoce v priebehu niekoľkých minút.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár