NajRecept.sk Torty Sladké torty Lahodná čoko-mascarpone torta
Lahodná čoko-mascarpone torta
Recept Lahodná čoko-mascarpone torta
Foto: Karambola

Krémová torta, vhodná na rôzne oslavy. Mascarpone plnka je jemná a lahodná. Vo vnútri prekvapenie vo forme rozpustenej orieškovej čokolády. Mňamka!

Karambola Karambola    ·   14.1.2021

Lahodná čoko-mascarpone torta

Krémová torta, vhodná na rôzne oslavy. Mascarpone plnka je jemná a lahodná. Vo vnútri prekvapenie vo forme rozpustenej orieškovej čokolády. Mňamka!

Suroviny

Cesto:

130 g
maslo
300 g
práškový cukor
3 ks
vajce
120 ml
mlieko
2 lyžice
biely jogurt
50 g
kakao
1/2 bal.
prášok do pečiva
140 g
polohrubá múka
1 bal.
lieskovoorieškový puding

Mascarpone krém:

500 g
mascarpone
200 ml
smotana na šľahanie
1 bal.
stužovač
50 g
práškový cukor

Čoko-orieškový krém:

200 ml
smotana na šľahanie
80 g
lieskovooriešková čokoláda
100 g
horká čokoláda

Na ozdobenie:

200 ml
smotana na šľahanie
podľa potreby
Nutella

Ešte budeme potrebovať:

cca 100 ml
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto:
    Múku, prášok do pečiva, kakaový prášok a puding spolu zmiešame. Rozdelíme na dve časti. V inej miske vymiešame maslo s práškovým cukrom, pridáme vajce a dobre premiešame.
    Pridáme prvú polovicu sypkej zmesi a polovicu mlieka, premiešame a potom pridáme druhú polovicu múky a mlieka. Nakoniec pridáme jogurt a všetko dobre premiešame. Takto pripravené cesto vylejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 28 cm. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút. Upečené cesto vyberieme z formy, necháme vychladnúť. Rozkrojíme ho na dve polovice. Jednu časť cesta uložíme späť od formy, druhú časť cesta odložíme bokom.
  2. Mascarpone krém:
    Smotanu na šľahanie zmiešame s cukrom a stužovačom, vyšľaháme na tuhú šľahačku. Postupne po malých častiach pridávame mascarpone a premiešame, nie príliš dlho. Upečené cesto vyberieme z formy, necháme vychladnúť. Rozkrojíme ho na dve polovice. Jednu časť cesta uložíme späť od formy, druhú časť cesta odložíme bokom.
  3. Čoko-orieškový krém:
    Smotanu na šľahanie vylejeme do vhodného hrnca, pridáme obe nalámané čokolády a dáme nad paru. Metličkou miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a hmota začne trochu tuhnúť. Odstavíme z plameňa a za občasného miešania necháme mierne vychladnúť.
  4. Prvú časť cesta, ktorú máme v tortovej forme, pokvapkáme polovicou mlieka, natrieme polovicou mascarpone krému. Na to dáme čokoládový krém a nakoniec dáme aj druhú polovicu mascarpone krému. Priložíme druhou časťou cesta, ktorú pokvapkáme zvyšným mliekom. Dáme na niekoľko hodín do chladničky, najlepšie cez noc. Po vychladnutí odstránime obruč z formy a celú tortu potrieme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme dostatočným množstvom nutelly alebo rozpustenou orieškovú čokoládou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár