NajRecept.sk Dezerty Múčniky Ľadové kocky s čokoládovým krémom
Ľadové kocky s čokoládovým krémom
Recept Ľadové kocky s čokoládovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Lahodné ľadové kocky s krémom z bielej čokolády a na vrchu šľahačka. Ten, kto si rád pochutí na krémových zákuskoch si určite vyberie tento. Žĺtkové krémy som už skúšala asi milión krát, niektoré sú lepšie, niektoré horšie. S maslom alebo bez masla, s čokoládou alebo s pudingom. Tento je s kukuričným škrobom, maslom a s bielou čokoládou. Biela čokoláda tomu dodá fantastickú chuť, ale musím povedať, že s pudingom je oveľa lepšia. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   17.7.2024

Ľadové kocky s čokoládovým krémom

Lahodné ľadové kocky s krémom z bielej čokolády a na vrchu šľahačka. Ten, kto si rád pochutí na krémových zákuskoch si určite vyberie tento. Žĺtkové krémy som už skúšala asi milión krát, niektoré sú lepšie, niektoré horšie. S maslom alebo bez masla, s čokoládou alebo s pudingom. Tento je s kukuričným škrobom, maslom a s bielou čokoládou. Biela čokoláda tomu dodá fantastickú chuť, ale musím povedať, že s pudingom je oveľa lepšia. Autor: Triniti

20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

10 ks
bielok
10 lyžíc
kryštálový cukor
10 lyžíc
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
200 ml
mlieko

Náplň:

10 ks
žĺtok
10 lyžíc
práškový cukor
8 lyžíc
kukuričný škrob
700 ml
mlieko
250 g
maslo
200 g
biela čokoláda

Vrch:

2 bal.
smotana na šľahanie
na ozdobu
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Bielky s cukrom si vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a premiešame.
  2. Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme si vyložili papierom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 20 minút. Na upečené cesto si nalejeme 200 ml studeného mlieka.
  3. Žĺtky s cukrom si vyšľaháme do peny a následne pridáme kukuričný škrob a trochu mlieka (cca 200 ml). 500 ml mlieka si dáme na oheň a privedieme do varu. Pridáme rozšľahané žĺtky a varíme za stáleho miešania do zhustnutia.
  4. Hustú hmotu necháme vychladnúť. Maslo si vymiešame mixérom do peny a postupne pridáme vychladnutú rozpustenú bielu čokoládu. Následne pridávame po častiach vychladnutú žĺtkovú zmes.
  5. Pripravenú plnku z bielej čokolády si navrstvíme na korpus a pekne uhladíme. Vrch ozdobíme vyšľahanou smotanou a ozdobíme strúhanou čokoládou.
  6. Odložíme do chladničky najmenej na 3 hodiny a podávame. Dobrú chuť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár