Tieto škoricové osie hniezda boli prvým koláčom, ktorý som piekla po dlhej dobe. Keď som videla v obchodoch ceny vajec, masla alebo dokonca aj cenu smotany na šľahanie, bolo mi smutno. Kedysi boli domáce koláče na dennom poriadku, ale postupom času budú asi len výnimočné. Aby boli osie hniezda lacnejšie, vyskúšala som pripraviť cesto bez vajec a s minimom masla. Samozrejme, škorica nesmie chýbať. Autor: Mineralka
Tieto škoricové osie hniezda boli prvým koláčom, ktorý som piekla po dlhej dobe. Keď som videla v obchodoch ceny vajec, masla alebo dokonca aj cenu smotany na šľahanie, bolo mi smutno. Kedysi boli domáce koláče na dennom poriadku, ale postupom času budú asi len výnimočné. Aby boli osie hniezda lacnejšie, vyskúšala som pripraviť cesto bez vajec a s minimom masla. Samozrejme, škorica nesmie chýbať. Autor: Mineralka
Škoricové hniezda sú u nás obľúbeným dezertom, ktorý si vychutnávame nielen ako sladkú bodku za obedom, ale aj ako skvelé raňajky či desiatu. Tentokrát som sa trochu pohrala s cestom a pripravila som také, do ktorého nemusia ísť vajíčka. Pri pečení tak môžete aspoň trochu ušetriť.
Hniezda chutia najlepšie čerstvé, krátko po vytiahnutí z rúry, no keď ich správne uskladníte, svoju čerstvosť si zachovajú aj niekoľko dní. Po vychladnutí ich stačí len vložiť do uzatvárateľnej nádoby a dať na chladné miesto.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste