NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Lacná a rýchla poľská špecialita: Dusená kapusta s opečenou slaninou.
Lacná a rýchla poľská špecialita: Dusená kapusta s opečenou slaninou.
Recept Lacná a rýchla poľská špecialita: Dusená kapusta s opečenou slaninou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Ak by ste si na obed chceli pripraviť niečo nové a neznáme, inšpirujte sa poľskou kuchyňou. Jej súčasťou je napríklad táto chutná dusená kapusta so slaninou, ktorá je lacná a pritom skvelo zasýti.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   25.9.2024

Lacná a rýchla poľská špecialita: Dusená kapusta s opečenou slaninou.

Ak by ste si na obed chceli pripraviť niečo nové a neznáme, inšpirujte sa poľskou kuchyňou. Jej súčasťou je napríklad táto chutná dusená kapusta so slaninou, ktorá je lacná a pritom skvelo zasýti.

10 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
0,5 kg
kyslá kapusta
1 ks
cibuľa
150 g
údená slanina
1 ks
bobkový list
2 guľôčky
nové celé korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne mleté korenie
podľa chuti
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
10 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Kapusta je nielen chutná, ale taktiež plná vitamínov a minerálov. Využite jej sezónu naplno a vyskúšajte tento recept, ktorý má v Poľsku dlhú históriu. Kapustovú špecialitu so slaninou milujú mnohí najmä kvôli rýchlej príprave a tomu, že na ňu stačí len zopár základných ingrediencií.

  1. Kyslú kapustu dáme do hrnca a na miernom ohni varíme približne 10 minút. Následne prikryjeme a ďalej ohrievame.
  2. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a opražíme na panvici. Po chvíli pridáme nakrájanú slaninu, ktorú opečieme a spolu s cibuľou pridáme ku kapuste.
  3. Kapustu ochutíme novým korením, bobkovým listom, soľou, čiernym mletým korením a cukrom.
  4. Všetko spolu za stáleho miešania dusíme na miernom ohni. Keď je kapusta mäkká, odstavíme ju a podávame ako prílohu alebo ako samostatné jedlo.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár