Ja som si kysnuté cesto dala urobiť do domácej pekárne. Keď pekáreň začne miešať, skontrolujeme a podľa potreby dolejeme trošku mlieka (alebo vody) alebo dosypeme trochu múky, ak je treba. Ak budete robiť cesto ručne, urobte si najprv kvások z mlieka, cukru a droždia a potom si vypracujte mäkké, nelepivé cesto a nechajte ho dobre vykysnúť.
Vykysnuté cesto vyberieme na pomúčenú dosku, jemne ho vyvaľkáme do kruhu a pomocou valčeka prenesieme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy (môžete dať aj papier na pečenie).
Okraje cesta trošku zdvihneme a necháme ešte aspoň 30 minút nakysnúť.
Na vykysnuté cesto vo forme /priemer formy 30 cm/ naukladáme vykôstkované slivky nakrájané na štvrtiny, posypeme makovou posýpkou, pokvapkáme rozpusteným maslom a upečieme. Ja som piekla na 180 ° asi 25 minút (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak).% 1