Cesto som si dala zamiešať a vykysnúť do pekárne. Ak pekáreň nemáte: najskôr pripravte kvások. Do teplého mlieka dáme cukor, droždie a lyžicu múky a necháme odpočinúť. Potom kvások zmiešame s ostatnými ingredienciami do hladkého cesta, posypeme múkou, prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť.
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 12 dielov.
Z každého dielu vyvaľkáme ovál, ktorý potrieme makovou náplňou, zrolujeme ako roládu a po krajoch prekrojíme, ako vidíte na obrázku.
Stočíme do tvaru podkovy a konce spojíme dohromady.
Potrieme vajíčkom a necháme na plechu ešte štvrť hodiny kysnúť.
Pečieme pri 200 C dozlatista.
Na makovú náplň: mak vysypeme do hrnca, ochutíme, zalejeme mliekom a varíme do zhustnutia.