NajRecept.sk Prílohy Knedle Parená knedľa Kysnuté knedle na pare podľa tradičného receptu. S tvarohom a ovocím chutia fantasticky.
Kysnuté knedle na pare podľa tradičného receptu. S tvarohom a ovocím chutia fantasticky.
Kysnuté knedle na pare podľa tradičného receptu. S tvarohom a ovocím chutia fantasticky.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

Kysnuté knedle sú výborným obedom či večerou pre každého milovníka sladkého. Ich príprava je síce o niečo náročnejšia, no výsledok stojí za to. Ak si chcete byť istí, že sa vám podaria, vyskúšajte tento recept, na ktorý nedám dopustiť. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   17.9.2024

Kysnuté knedle na pare podľa tradičného receptu. S tvarohom a ovocím chutia fantasticky.

Kysnuté knedle sú výborným obedom či večerou pre každého milovníka sladkého. Ich príprava je síce o niečo náročnejšia, no výsledok stojí za to. Ak si chcete byť istí, že sa vám podaria, vyskúšajte tento recept, na ktorý nedám dopustiť. Autor: Jana Jančíková

40 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

500 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
3/4 kocky
droždie
štipka
soľ
250 ml
teplé mlieko
1 lyžica
olej
1 lyžica
masť
1 lyžica
cukor
podľa potreby
ovocie

Posýpka

podľa potreby
hrudkový tvaroh
podľa chuti
cukor
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Kysnuté knedle sú tradičným pokrmom, ktorý si mnohí pamätáme z detstva. Nadýchané jemné cesto dopĺňa sladké ovocie, maslo a posýpka. Ja som tentokrát namiesto klasiky vo forme kakaa alebo maku zvolila tvaroh, ktorý jedlu dodal skvelú chuť.

  1. Mlieko, cukor, droždie a lyžičku múky poriadne vymiešame a na 10 až 15 minút odložíme.
  2. Múku, vajce, soľ a olej zmiešame. Následne pridáme hotový kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme približne hodinu kysnúť.
  3. Následne si z cesta postupne odoberáme menšie časti, ktoré vyvaľkáme, naplníme ľubovoľným ovocím, vytvarujeme do guľôčky a necháme na pomúčenom stole ešte aspoň 15 minút podkysnúť.
  4. Do hrnca dáme vodu a vložíme doň parák, ktorý potrieme olejom alebo naň položíme papier na pečenie.
  5. Keď voda zovrie, položíme na parák knedle, ktoré paríme približne 10 minút. Následne ich vytiahneme, prepichneme ihlicou, aby z nich vyšla para, a potrieme masťou.
  6. Hotové knedle posypeme hrudkovým tvarohom zmiešaným s cukrom a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár