NajRecept.sk Prílohy Knedle Parená knedľa Kysnuté jahodové knedle
Kysnuté jahodové knedle
Recept Kysnuté jahodové knedle
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: enkar

Jednoduché a hlavne chutné sladké hlavné jedlo. Knedle neplním iba slivkami. Ak sú jahody, naplním jahodami, pokiaľ sú hrušky, naplním hruškami a dokonca som plnila už aj čučoriedkami. S perníkom sú fantastické. Autor: Enkar

enkar    ·   26.6.2024

Kysnuté jahodové knedle

Jednoduché a hlavne chutné sladké hlavné jedlo. Knedle neplním iba slivkami. Ak sú jahody, naplním jahodami, pokiaľ sú hrušky, naplním hruškami a dokonca som plnila už aj čučoriedkami. S perníkom sú fantastické. Autor: Enkar

Suroviny
500 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
1/4 l
mlieko
1 kocka
droždie
štipka
soľ
10 g
cukor

Náplň

500 g
jahody
na poliatie
maslo
na posypanie
mletý cukor a strúhaný perník
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do vlažného mlieka dáme droždie s trochou cukru a necháme vzísť kvások.
  2. Do misy dáme múku so štipkou soli, pridáme vajce a vzídený kvások. Vymiešame cesto a necháme hodinu na teplom mieste vykysnúť.
  3. Po vykysnutí vykrajujeme z cesta kúsky do ktorých balíme umyté jahody.
  4. Knedle dáme variť do vriacej vody asi 10 minút. Po uvarení pocukrujeme mletým cukrom, posypeme strúhaným perníkom a polejeme rozpusteným maslom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár