NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kurča na masle a zemiaková kaša
Kurča na masle a zemiaková kaša
Recept Kurča na masle a zemiaková kaša
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: rebeka

Klasické hlavné jedlo - kura na masle a ako príloha vynikajúca a nadýchaná zemiaková kaša.

rebeka    ·   9.1.2021

Kurča na masle a zemiaková kaša

Klasické hlavné jedlo - kura na masle a ako príloha vynikajúca a nadýchaná zemiaková kaša.

Suroviny

Na kura:

2 ks
chladené kuracie štvrťky
100 g
maslo
korenie Zlaté kura (alebo iné, vami obľúbené na hydinu)
voda na podlievanie

Na zemiakovú kašu:

700 g
zemiaky
2 lyžičky
soľ
100 ml
kyslá smotana
200 ml
mlieko
50 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kurča nakořeníme a vložíme do pekáča, pridáme polovicu uvedeného množstva masla, podlejeme trochou vody a prikryté dáme piecť do rúry na 200 st. Pečieme cca 50 minút. Potom odklopíme a necháme dopiecť. Pridáme zvyšok masla a rúru vypneme. Počas pečenia dolievame vodu podľa potreby a kura polievame výpekom. Vody nedávajte príliš veľa. Chceme maslový, nie vodový výpek.
  2. Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Pridáme maslo a roztlačíme. Po častiach (stále máme zemiaky na najmiernejšom plameni) pridávame horúcu smotanu s mliekom a ručným šľahačom vyšľaháme dohladka. Mlieka a smotany pridáme podľa toho, ako máme radi kašu .. hustú alebo redšiu.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár