NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kuracie stehná na rozmaríne
Kuracie stehná na rozmaríne
Recept Kuracie stehná na rozmaríne
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Kocmax

Základom pečenia kurčaťa alebo iba stehien je piecť na nižšej teplote a dlhšiu dobu. Vtedy je kurča mäkké, šťavnaté a nemusí mať ani extrémne chrumkavú kôrku, ktorú cítiť po pripálenine. Niekedy sa kurča pieklo na poctivej masti, dnes už pečieme na oleji alebo v tom lepšom prípade na masle. Ja pri pečení kurčaťa tuk nepoužívam, dusím ho na vode s rozmarínom, ktorý to dokonale ochutí. Autor: Kocmax

Kocmax Kocmax    ·   6.6.2021

Kuracie stehná na rozmaríne

Základom pečenia kurčaťa alebo iba stehien je piecť na nižšej teplote a dlhšiu dobu. Vtedy je kurča mäkké, šťavnaté a nemusí mať ani extrémne chrumkavú kôrku, ktorú cítiť po pripálenine. Niekedy sa kurča pieklo na poctivej masti, dnes už pečieme na oleji alebo v tom lepšom prípade na masle. Ja pri pečení kurčaťa tuk nepoužívam, dusím ho na vode s rozmarínom, ktorý to dokonale ochutí. Autor: Kocmax

Suroviny

Na kura:

2 ks
kuracie stehno
podľa chuti
korenie na kurča
podľa chuti
soľ
4 vetvičky
čerstvý rozmarín
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie stehná okoreníme a nasolíme, podlejeme vodou, navrch pridáme rozmarín.
  2. Pečieme v mierne vyhriatej rúre cca 1,5 hodiny. Dôležité je pečenie pri nižšej teplote a dlhšiu dobu. Kurča je potom mäkké, šťavnaté a nechutí po prepálenom tuku.
  3. Podávame so zemiakmi a kukuricou alebo s ryžou a kyslou uhorkou.

Môj blog: Varíme bez tuku

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár