Základom pečenia kurčaťa alebo iba stehien je piecť na nižšej teplote a dlhšiu dobu. Vtedy je kurča mäkké, šťavnaté a nemusí mať ani extrémne chrumkavú kôrku, ktorú cítiť po pripálenine. Niekedy sa kurča pieklo na poctivej masti, dnes už pečieme na oleji alebo v tom lepšom prípade na masle. Ja pri pečení kurčaťa tuk nepoužívam, dusím ho na vode s rozmarínom, ktorý to dokonale ochutí. Autor: Kocmax
Základom pečenia kurčaťa alebo iba stehien je piecť na nižšej teplote a dlhšiu dobu. Vtedy je kurča mäkké, šťavnaté a nemusí mať ani extrémne chrumkavú kôrku, ktorú cítiť po pripálenine. Niekedy sa kurča pieklo na poctivej masti, dnes už pečieme na oleji alebo v tom lepšom prípade na masle. Ja pri pečení kurčaťa tuk nepoužívam, dusím ho na vode s rozmarínom, ktorý to dokonale ochutí. Autor: Kocmax
Môj blog: Varíme bez tuku
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste