NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kuracie rezne v horčici bez vyprážania a aj tak extra chrumkavé
Kuracie rezne v horčici bez vyprážania a aj tak extra chrumkavé
Recept Kuracie rezne v horčici bez vyprážania a aj tak extra chrumkavé
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Nikto mi nechcel uveriť, že som tieto rezne nesmažila v oleji. Boli extra chrumkavé a vnútri šťavnaté. Žiadne suché tvrdé mäso, ktoré sa ťažko prehĺta. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   11.6.2021

Kuracie rezne v horčici bez vyprážania a aj tak extra chrumkavé

Nikto mi nechcel uveriť, že som tieto rezne nesmažila v oleji. Boli extra chrumkavé a vnútri šťavnaté. Žiadne suché tvrdé mäso, ktoré sa ťažko prehĺta. Autor: Triniti

35 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
700 g
kuracie prso
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
4 lyžice
horčica
200 g
kyslá smotana
2 strúčiky
cesnak
podľa chuti
citrónová šťava

Na obaľovanie:

150 g
tvrdý syr
6 lyžíc
strúhanka
1/2 bal.
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
  1. Mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky. Osolíme a okoreníme a pripravíme marinádu.
  2. Zmiešame všetky suroviny - horčicu, kyslú smotanu, cesnak a trochu citrónovej šťavy.
  3. Mäso naložíme do marinády a necháme marinovať aspoň 1 hodinu. Ja pripravujem mäso večer a na ďalší deň pokračujem.
  4. Marinované mäso obalíme v zmesi syra a strúhanky.
  5. Ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie a na vrch každého mäsa uložíme kúsok masla.
  6. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 40 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár