NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kuracie rezne plnené mandľami
Kuracie rezne plnené mandľami
Recept Kuracie rezne plnené mandľami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Makronka

Naše tradičné jedlo v nedeľu. Či už plnené, alebo klasické rezne sú u nás doma veľmi obľúbené. Túto nedeľu som ich pripravovala s mandľami. Boli vynikajúce. Určite vyskúšajte, mandle môžete obmieňať aj za iné orechy. Autor: Makronka

Makronka    ·   11.10.2020

Kuracie rezne plnené mandľami

Naše tradičné jedlo v nedeľu. Či už plnené, alebo klasické rezne sú u nás doma veľmi obľúbené. Túto nedeľu som ich pripravovala s mandľami. Boli vynikajúce. Určite vyskúšajte, mandle môžete obmieňať aj za iné orechy. Autor: Makronka

35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
4 ks
kuracie prsia
50-70 g
mandle
120 g
maslo
podľa chuti
soľ
1 ks
vajce
na trojobal
múka
na trojobal
vajce
na trojobal
strúhanka
na vyprážanie
olej alebo topené maslo
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Valček mäsa naplnený valčekom z pražených mandlí a masla, obalený v trojobale a vypražený nadchne každého, kto má rád mandle a chutné jemné jedlo. Maslo, ktoré sa vyprážaním rozpustí, spôsobí, že je mäso krásne šťavnaté.
  2. Sparíme, ošúpeme, opražíme a nahrubo nasekáme mandle. Vychladnuté zmiešame s maslom, utvoríme 4 malé valčeky a necháme ich v mrazáku stuhnúť.
  3. Kuracie prsia naklepeme v pekný tenký rezeň, potrieme rozšľahaným vajcom, osolíme. Teraz do každého rezňa vložíme stuhnutý valček mandľového masla, pevne zabalíme a spevníme ihlou na závitky.
  4. Obalíme v trojobale, vložíme do vyššej vrstvy rozpáleného tuku, aby závitky plávali, a usmažíme.
  5. Podávame s varenými zemiakmi a kompótom alebo šalátom.

Môj blog:Mlsoty

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár