NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kuracie rezance so zeleninou na štýl čínskej reštaurácie
Kuracie rezance so zeleninou na štýl čínskej reštaurácie
Recept Kuracie rezance so zeleninou na štýl čínskej reštaurácie
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Na tanieri podávame s jasmínovou ryžou. Jedlo je chutné a ak máte radi čínu, určite oceníte chuť omáčky. Autor: karambola

Karambola Karambola    ·   6.6.2021

Kuracie rezance so zeleninou na štýl čínskej reštaurácie

Na tanieri podávame s jasmínovou ryžou. Jedlo je chutné a ak máte radi čínu, určite oceníte chuť omáčky. Autor: karambola

Suroviny

Základ:

500 g
kuracie prso
5 ks
mrkva
1 ks
žltá paprika
1 ks
červená paprika
2 ks
stonkový zeler
1 ks
červená cibuľa
3 ks
portobello
2 lyžičky
karí korenie
2 lyžičky
solamyl

Omáčka:

2 lyžice
ocot
400 ml
studená voda
4 lyžice
sójová omáčka
2 lyžičky
kryštálový cukor
4 lyžičky
solamyl
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

Príloha:

jazmínová ryža
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie prsia očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. Mäsko dáme do misky, pridáme kari korenie a solamyl a poriadne premiešame.
  2. Na tenké rezance nakrájame očistenú mrkvu, papriky, na mesiačiky nakrájame červenú cibuľu, na malé kúsky nakrájame stopkový zeler, na väčšie kúsky nakrájame huby.
  3. Na rozpálenej panvici rozohrejeme olej a orestujeme mäso. Keď máme mäso orestované, vyberieme ho na tanier a do výpeku pridáme nakrájanú zeleninu. Restujeme krátko, aby mrkva nebola príliš mäkká.
  4. V miske rozmiešame všetky suroviny na omáčku a zalejeme zeleninu. Necháme prejsť varom, pridáme mäso a premiešame. Ochutíme soľou a korením.
  5. Na tanieri podávame s jasmínovou ryžou. Jedlo je chutné a ak máte radi čínu, určite oceníte chuť omáčky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár