NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kuracie prsia na skaramelizovanej cibuľke s balzamikovo-smotanovou omáčkou.
Kuracie prsia na skaramelizovanej cibuľke s balzamikovo-smotanovou omáčkou.
Recept Kuracie prsia na skaramelizovanej cibuľke s balzamikovo-smotanovou omáčkou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Krehké kuracie mäso sa rozplýva na jazyku. V kombinácii so smotanovou omáčkou je neodolateľné. Recept je rýchly, takže ho zvládnete aj počas hektického týždňa. Ja ho robím často na obed aj večeru.

siky.silvia siky.silvia    ·   31.3.2025

Kuracie prsia na skaramelizovanej cibuľke s balzamikovo-smotanovou omáčkou.

Krehké kuracie mäso sa rozplýva na jazyku. V kombinácii so smotanovou omáčkou je neodolateľné. Recept je rýchly, takže ho zvládnete aj počas hektického týždňa. Ja ho robím často na obed aj večeru.

20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
4 ks
kuracie prsia
4 ks
cibuľa
2 lyžice
balzamikový ocot
1 lyžica
kryštálový cukor
250 ml
33 % šľahačková smotana
250 ml
kurací vývar
podľa chuti
cesnak v prášku
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
tymian
podľa potreby
olej
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Tieto kuracie prsia sú výborné v prípade, že neviete, čo variť alebo nemáte čas tráviť v kuchyni dlhé hodiny. Príprava je rýchla, pričom k dispozícii máte hneď niekoľko druhov príloh. Ja som zvolila čerstvý šalát, no okrem neho je výborná aj ryža, varené zemiaky alebo zemiaková kaša, ktorá je vďaka tomuto receptu dokonalo nadýchaná.

  1. Ako prvé si pripravíme kuracie prsia. Tie nakrájame na rezne, osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom.
  2. Takto pripravené mäso osmažíme v panvici na horúcom oleji. Teplotu potom znížime, opekáme do zlata a mäso následne vytiahneme.
  3. Do panvice s výpekom dáme cibuľu, ktorú sme očistili a nakrájali nadrobno. Opekáme ju 10 až 12 minút. Následne k nej pridáme najemno nasekaný tymian, cukor a balzamikový ocot. Povaríme, prilejeme teplý vývar a znova varíme.
  4. Teplotu znížime, postupne prilejeme smotanu izbovej teploty a povaríme. Do takto pripravenej omáčky pridáme mäso, aby sa ohrialo a podávame.

Kuracie prsia na skaramelizovanej cibuľke majú nielen skvelú chuť, ale vedia taktiež výborne zasýtiť. Ak by ste doma mali kuracie mäso, no chceli by ste z neho vyskúšať niečo iné, stavte na tieto šťavnaté a nadýchané francúzske rezne.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár