Inšpirácia na zajtrajší obed.
Na masti speníme cibuľu. Mäso osolíme a vložíme kožou dole k cibuli. Necháme opiecť zo všetkých strán. Pridáme papriku a podlejeme dostatočným množstvom vody či vývaru. Dusíme domäkka.
Mäso vyberieme, po čiastočnom vychladnutí odstránime kožu a vykostíme. Necháme vychladnúť úplne, mäso sa potom lepšie krája.
Do výpeku vlejeme zátrepku, ktorú si pripravíme tak, že v mlieku (cca 200ml) rozmiešame múku. Na miernom plameni prevaríme, podľa potreby dochutíme soľou a zriedime mliekom. Nezabudneme pridať šľahačku. Hotovú omáčku pomixujeme tyčovým mixérom a ešte prepasírujeme. Dáme prehriať a na záver pridáme maslo. Pokrájané mäso vložíme do omáčky, aby sa prehrialo.
Halušky: Všetky ingrediencie vymiešame do hladkej polotuhej hmoty. Mlieko pridávame postupne. Cesto nesmie byť príliš tuhé, aby nám šlo ľahko cez haluškovač. Ale ani nie riedke ako na palacinky :-)))
Necháme min. 30 minút odpočívať. Vo vhodnej nádobe uvedieme do varu dostatočné množstvo vody, do ktorej dáme 2 lyžičky soli. Cez haluškovač cesto prepasírujeme do vody a varíme 5 minút. Potom scedíme a podávame spoločne s omáčkou a mäsom.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste