NajRecept.sk Mäso Vnútornosti Kuracie pečienky v smotanovej omáčke s chrumkavou cibuľkou
Kuracie pečienky v smotanovej omáčke s chrumkavou cibuľkou
Recept Kuracie pečienky v smotanovej omáčke s chrumkavou cibuľkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Vk

Už dávno som nemala kuracia pečienku. Doma ju mamka zvyčajne pripravovala len tak osmaženú na oleji. Len tak zľahka osmažila na cibuľke, na záver osolila a okorenila a podávali sme to s ryžou. To bola dobrota. Dnes už existuje mnoho receptov, ako môžete pripraviť pečeň - v omáčke, s kečupom a horčicou alebo aj na víne. Ja mám rada aj tak rýchlo osmaženú na panvici s cibuľkou alebo aj pečeň v smotanovej omáčke s chrumkavou opečenou cibuľkou.

NajLucka NajLucka    ·   28.4.2021

Kuracie pečienky v smotanovej omáčke s chrumkavou cibuľkou

Už dávno som nemala kuracia pečienku. Doma ju mamka zvyčajne pripravovala len tak osmaženú na oleji. Len tak zľahka osmažila na cibuľke, na záver osolila a okorenila a podávali sme to s ryžou. To bola dobrota. Dnes už existuje mnoho receptov, ako môžete pripraviť pečeň - v omáčke, s kečupom a horčicou alebo aj na víne. Ja mám rada aj tak rýchlo osmaženú na panvici s cibuľkou alebo aj pečeň v smotanovej omáčke s chrumkavou opečenou cibuľkou.

Suroviny
500 g
kuracia pečeň
1 ks
cibuľa
400 g
tavený syr
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
1/2 šálky
vriaca voda
1/2 šálky
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cibuľu nakrájame na polmesiačiky a osmažíme na rozpálenej panvici s olejom dozlatista.
  2. Kuraciu pečeň očistíme, umyjeme, osušíme a opečieme na rozpálenej panvici. Restujeme krátko cca 5 minút, záleží na veľkosti nakrájaných kúskov. Čím menšie, tým rýchlejšie sa pečeň osmaží.
  3. Keď je pečeň orestovaná, pridáme tavený syr, vodu, smotanu a premiešame. Zredukujeme a na záver osolíme a okoreníme.
  4. V druhej panvici môžete na rozpálenom oleji osmažiť na kolieska nakrájanú cibuľu, ktorú sme vopred obalili v hladkej múke.
  5. Podávame s klasickou zemiakovou kašou, posypané s nadrobno nakrájanou pažítkou. Dobrú chuť :)

Zdroj: Vk

Komentáre k receptu
Hanka Str    ·   12.10.2023   ·   Odpovedať   ·  

Je to prostě úžasné. Játra zrovna nemusím, ale tohle je božský kulinářský zážitek. Manžel se olizoval až za ušima. Děkuji moc za recept. Hanka

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár