NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kuracia húsenica s klobásou a slaninou
Kuracia húsenica s klobásou a slaninou
Recept Kuracia húsenica s klobásou a slaninou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Premýšľala som, čo uvarím na obed. Keďže nás už doma klasika omrzela, musela som vymýšľať niečo nové a niečo veľmi chutné zároveň. Môj manžel je milovníkom slaniny asi ako každý chlap, tak som do tohto receptu zakomponovala aj slaninu a našla som ešte v chladničke i domácu klobásu od môjho svokra. Nemala som už klasické zemiaky, ale našla som ešte jeden extra veľký sladký zemiak. Slaná chuť slaniny so sladkým zemiakom je naozaj skvelá kombinácia. Aj môj mužík si pochvaľoval, tak skúste aj vy. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   6.6.2021

Kuracia húsenica s klobásou a slaninou

Premýšľala som, čo uvarím na obed. Keďže nás už doma klasika omrzela, musela som vymýšľať niečo nové a niečo veľmi chutné zároveň. Môj manžel je milovníkom slaniny asi ako každý chlap, tak som do tohto receptu zakomponovala aj slaninu a našla som ešte v chladničke i domácu klobásu od môjho svokra. Nemala som už klasické zemiaky, ale našla som ešte jeden extra veľký sladký zemiak. Slaná chuť slaniny so sladkým zemiakom je naozaj skvelá kombinácia. Aj môj mužík si pochvaľoval, tak skúste aj vy. Autor: Karambola

Suroviny
kuracie prso
slanina
klobása
soľ
korenie
červená mletá paprika
olivový olej
sladký zemiak
korenie na zemiaky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Tento recept je naozaj rýchlovka. Mäso poriadne umyjeme, zbavíme mastných častí a ostrým nožom nakrájame celý kúsok mäsa tak, aby sme urobili iba zárezy do mäska. Do týchto zárezov budeme ukladať striedavo kúsok slaniny a kolieska klobásy.
  2. Celé mäso osolíme, okoreníme, posypeme červenou mletou paprikou a pokvapkáme olivovým olejom.
  3. Takto pripravené mäso uložíme na papierom vyložený plech na pečenie, poukladáme aj na menšie kúsky nakrájané sladké zemiaky a posypeme ich korením.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov dozlatista. Nepečieme príliš dlho, aby sme mäso nevysušili.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár