NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kurací rezeň marinovaný v kyslej smotane
Kurací rezeň marinovaný v kyslej smotane
Recept Kurací rezeň marinovaný v kyslej smotane
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Ešte v nedeľu sme mali super obed. Klasika nikdy nič nepokazí. Ešte keď sme boli mladí, spomínam na moje detstvo, iné rezne ako bravčové sme nerobili. Dnes už robievam aj kuracie, i morčacie, ale podľa môjho názoru tie bravčové sú najlepšie. Ale pretože doma majú radi kuracie, tak som nezvolila prsia, ale kuracie stehenné rezne. Sú šťavnatejšie a keď sú marinované v kyslej smotane, sú ešte lepšie. Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   12.10.2020

Kurací rezeň marinovaný v kyslej smotane

Ešte v nedeľu sme mali super obed. Klasika nikdy nič nepokazí. Ešte keď sme boli mladí, spomínam na moje detstvo, iné rezne ako bravčové sme nerobili. Dnes už robievam aj kuracie, i morčacie, ale podľa môjho názoru tie bravčové sú najlepšie. Ale pretože doma majú radi kuracie, tak som nezvolila prsia, ale kuracie stehenné rezne. Sú šťavnatejšie a keď sú marinované v kyslej smotane, sú ešte lepšie. Autor: Danka

Suroviny
6 ks
kurací stehenný rezeň (naklepať)
1 téglik
kyslá smotana
1 ks
vajce
2 lyžice
Solamyl
1 lyžica
Podravka
1 lyžička
sušený cesnak
1/2 lyžičky
mleté čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V miske zmiešame "suché" ingrediencie a potom pridáme vajcia a kyslú smotanu a dôkladne premiešame. Vo vzniknutej zmesi pekne "vymáčame" naklepané plátky mäsa a ukladáme ich do uzatvárateľnej nádoby.
  2. Ak nám nejaká zmes zostane, nevylievame ju, ale nalejeme na mäso, uzavrieme a uložíme na 12 hodín do chladničky.
  3. Hodinku pred plánovanou prípravou vyberieme mäso z chladničky a necháme na kuchynskej linke trochu "zaklimatizovat".
  4. Potom jednotlivé plátky mäsa obaľujeme v strúhanke a vyprážame vo vyššej vrstve tuku z oboch strán dozlatista.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár