NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kurací prírodný plátok s hubami a cesnakom v krémovej smotanovej omáčke. Rýchly obed do pol hodiny.
Kurací prírodný plátok s hubami a cesnakom v krémovej smotanovej omáčke. Rýchly obed do pol hodiny.
Recept Kurací prírodný plátok s hubami a cesnakom v krémovej smotanovej omáčke. Rýchly obed do pol hodiny.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Pokiaľ hľadáte recept na rýchly obed či večeru, na ktorom si pritom zaručene pochutnáte, hubová omáčka s kuracím mäsom je skvelou voľbou. Príprava zaberie len chvíľu, pričom ide o chutné a ľahké jedlo, ktoré môžete podávať s rôznou prílohou.

NajLucka NajLucka    ·   16.2.2023

Kurací prírodný plátok s hubami a cesnakom v krémovej smotanovej omáčke. Rýchly obed do pol hodiny.

Pokiaľ hľadáte recept na rýchly obed či večeru, na ktorom si pritom zaručene pochutnáte, hubová omáčka s kuracím mäsom je skvelou voľbou. Príprava zaberie len chvíľu, pričom ide o chutné a ľahké jedlo, ktoré môžete podávať s rôznou prílohou.

30 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny
300 g
kuracie prsia
250 g
šampiňóny
150 g
smotana na šľahanie (33 % tuku)
50 g
voda
30 g
maslo
1 strúčik
cesnak
trocha čerstvej petržlenovej vňate
olej
soľ
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
  1. Kuracie prsia pokrájajte na menšie plátky. Každý kúsok mäsa osoľte a okoreňte podľa chuti. Na panvici rozohrejte trochu oleja spoločne s jednou lyžičkou masla. Potom osmažte kuracie prsia z oboch strán. Akonáhle sa plátky mäsa zatiahnu a získajú zlatistú farbu, môžete ich z panvice vybrať.
  2. Nakrájajte si očistené šampiňóny na tenké plátky. V panvici po mäse orestujte nakrájané huby, nechajte ich chvíľku opražiť, aby získali farbu. Šampiňóny zalejte smotanou, pridajte zvyšok masla a vodu. Pridajte soľ a korenie podľa chuti a nechajte chvíľku prevariť.
  3. Potom môžete do omáčky vrátiť kuracie prsia. Nechajte ich pár minút variť v omáčke, aby mäso pekne došlo. Nakoniec pridajte ešte najemno nakrájaný strúčik cesnaku. Nechajte omáčku zredukovať, následne môžete podávať.
  4. Ako príloha sú vhodné zemiaky – varené, ale napríklad aj pečené. Vyskúšať môžete aj cestoviny, napríklad tagliatelle. Na tanieri ešte ozdobte nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.

Smotanová omáčka so šampiňónmi je lahodne krémová, s prírodným kuracím mäsom sa skvele dopĺňa. Príde vhod ako obed, avšak vďaka rýchlej príprave sa skvele hodí aj na večeru. Potešia pritom aj náročnejších stravníkov.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár