NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kurací plátok so šunkou a údeným syrom a tatarkové zemiaky
Kurací plátok so šunkou a údeným syrom a tatarkové zemiaky
Recept Kurací plátok so šunkou a údeným syrom a tatarkové zemiaky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Pretože som si toho na seba ráno vymyslela trošku viac, bolo potrebné na obed pripraviť niečo rýchleho. A podľa známeho príslovia "ľahko nadobudol, ľahko stratil", nezostalo mi za chvíľku v kuchyni po tejto dobrote ani pamiatky. Aj tie špinavé riady zmizli bleskovou rýchlosťou v umývačke, keď som zahromžila, že majú všetko až pod nos... :D :D Autor: Danula

Danula Vašíčková    ·   18.6.2021

Kurací plátok so šunkou a údeným syrom a tatarkové zemiaky

Pretože som si toho na seba ráno vymyslela trošku viac, bolo potrebné na obed pripraviť niečo rýchleho. A podľa známeho príslovia "ľahko nadobudol, ľahko stratil", nezostalo mi za chvíľku v kuchyni po tejto dobrote ani pamiatky. Aj tie špinavé riady zmizli bleskovou rýchlosťou v umývačke, keď som zahromžila, že majú všetko až pod nos... :D :D Autor: Danula

40 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
Suroviny
kurací stehenný rezeň
grilovacie korenie
sušený cesnak
korenie
soľ
šunka
strúhaný údený syr
hladká múka
sójová omáčka
voda

Zemiaky:

1 kg
zemiak
4 lyžice
tatárska omáčka
2 lyžice
olej
2 lyžičky
mletá sladká paprika
1/2 lyžičky
mleté čierne korenie
1 lyžička
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
  1. Kuracie stehenné rezne očistíme, zľahka naklepeme a z oboch strán osolíme a okoreníme (použila som klasické grilovacie korenie a trochu sušeného cesnaku). Mäso z oboch strán orestujeme na panvici, uložíme na plech, poukladáme plátky šunky a posypeme strúhaným údeným syrom. Vrazím na pár minút do rúry pod gril.
  2. Výpek v panvici zaprášime hladkou múkou, pokvapkáme sójovou omáčkou a zalejeme trochou vody. Odo dna pekne premiešame a necháme "odvariť", získame tak poriadne dobrú šťavu k mäsu.
  3. Zemiaky: 1 kg zemiakov (najradšej mám varný typ "A", ak majú zdravú šupku, nelúpte), 4 lyžice tatárskej omáčky, 2 lyžice oleja, 2 lyžičky mletej sladkej papriky (dala som zaúdenú), 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 lyžička soli.
  4. Zemiaky umyjeme, nakrájame na štvrtiny alebo šestiny (to záleží na veľkosti), vložíme do misy, zalejeme studenou vodou a necháme "máčať" asi 10 minút. Potom zemiaky scedíme a osušíme v utierke.
  5. V mise zmiešame tatársku omáčku, olej, mletú papriku, mleté čierne korenie a soľ a do tejto zmesi prisypeme zemiaky. Rukou dôkladne premiešame a kladieme jednotlivo na plech s papierom na pečenie reznou plochou hore. Pečieme asi 40 minút na 180 stupňov.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár