Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli na penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, olej, vodu, kakao a preosiatu múku s práškom do pečiva. Upečieme v tortovej forme, vymastenej a vysypanej múkou. Priemer 26 cm. Necháme vychladnúť. Môže sa otočiť vrchnou časťou dole.
Plnka - parížska šľahačka: v nádobe v troške smotany rozmiešame cukor, kakao a vanilkový cukor, spolu varíme, kým nezačne vrieť. Odstavíme, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky na 12 hodín. Potom vyšľaháme na hustú penu.
Z korpusu stiahneme vrchnú vrstvu, ide to ľahko. Natrieme marmeládu, banány prekrojíme po dĺžke na polovicu a poukladáme od okraja, kým nezaplníme celý povrch. Natrieme parížsku šľahačku, aj na boky torty. Polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej pekárky - BlazenaSadovska
Dle tohoto receptu 120g mouky na 16 porci je strašně málo, udělala jsem přesně dle receptu a korpus je nízký :(( Budu mít co dělat :((