NajRecept.sk Torty Sladké torty Kubánska torta
Kubánska torta
Recept Kubánska torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: BlazenaSadovska

Vynikajúca torta, ktorá poteší každého, kto má rád parížsky krém v kombinácii s banánmi. Mňam!

NajLucka NajLucka    ·   2.6.2021

Kubánska torta

Vynikajúca torta, ktorá poteší každého, kto má rád parížsky krém v kombinácii s banánmi. Mňam!

Suroviny

SUROVINY NA 16 PORCIÍ:

4 ks
vajce
120 g
kryštálový cukor
2 lyžice
olej
1 lyžica
voda
120 g
polohrubá múka
2 lyžička
prášok do pečiva DrOetker
20 g
kakao

Náplň:

500 ml
smotana na šľahanie
50 g
kryštálový cukor
50 g
kakao
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
200 g
ríbezľový lekvár
4 ks
banán
150 g
tmavá čokoládová poleva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli na penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, olej, vodu, kakao a preosiatu múku s práškom do pečiva. Upečieme v tortovej forme, vymastenej a vysypanej múkou. Priemer 26 cm. Necháme vychladnúť. Môže sa otočiť vrchnou časťou dole.
  2. Plnka - parížska šľahačka: v nádobe v troške smotany rozmiešame cukor, kakao a vanilkový cukor, spolu varíme, kým nezačne vrieť. Odstavíme, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky na 12 hodín. Potom vyšľaháme na hustú penu.
  3. Z korpusu stiahneme vrchnú vrstvu, ide to ľahko. Natrieme marmeládu, banány prekrojíme po dĺžke na polovicu a poukladáme od okraja, kým nezaplníme celý povrch. Natrieme parížsku šľahačku, aj na boky torty. Polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
pekárky - BlazenaSadovska

Komentáre k receptu
Dana Šifrová    ·   1.5.2023   ·   Odpovedať   ·  

Dle tohoto receptu 120g mouky na 16 porci je strašně málo, udělala jsem přesně dle receptu a korpus je nízký :(( Budu mít co dělat :((

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár