NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Krtková torta Krtkov plech - hrnčekový recept
Krtkov plech - hrnčekový recept
Krtkov plech - hrnčekový recept
Foto: Petra H

Už som dlho nerobila tento zákusok. Miluje ho celá rodina, nie je vôbec presladený a nie je ani vôbec suchý. Banánové recepty sú veľmi obľúbené asi všade, tak vyskúšajte aj vy. Je to úplne jednoduchý recept, ktorý zvládne pripraviť aj začiatočník. Ja ho nechávam cez noc v chladničke, ale vôbec nemusíte.Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   7.2.2018

Krtkov plech - hrnčekový recept

Už som dlho nerobila tento zákusok. Miluje ho celá rodina, nie je vôbec presladený a nie je ani vôbec suchý. Banánové recepty sú veľmi obľúbené asi všade, tak vyskúšajte aj vy. Je to úplne jednoduchý recept, ktorý zvládne pripraviť aj začiatočník. Ja ho nechávam cez noc v chladničke, ale vôbec nemusíte.Autor: Petra

25 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

2 hrnčeky
hladká múka
1 hrnček
práškový cukor
1 bal.
prášok do pečiva
1 bal.
vanilkový cukor
4 lyžice
kakao
1 hrnček
mlieko
1 hrnček
olej
2 ks
vajce

Krém:

300 ml
mlieko
1 bal.
banánový puding
4 lyžice
kryštálový cukor
500 ml
smotana na šľahanie
1 bal.
stužovač šľahačky
100 g
čokoláda na varenie

Ďalej potrebujeme:

banány
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Všetky suroviny na cesto zmiešame a vyšľaháme hladké cesto.
  2. Plech s veľkosťou 38x25 cm vyložíme papierom na pečenie, nalejeme naň cesto a upečieme v stredne vyhriatej rúre (180 st. asi 20 min). Po upečení necháme vychladnúť.
  3. Z upečeného a vychladnutého plátu vydlabeme asi polcentimetrovú vrstvu a necháme asi centimetrové okraje. Vydlabaný povrch poukladáme pozdĺžne rozpolenými banánmi, na celý povrch natrieme krém a posypeme omrvinkami z vydlabaného cesta. Necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
  4. Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Vychladnutý puding rozšľaháme, pridáme smotanu, potom pridáme stužovač a vyšľaháme hustý krém.
  5. Do dobre vyšľahaného krému vmiešame nahrubo nastrúhanú čokoládu na varenie.
Komentáre k receptu
Smerfka    ·   7.7.2021   ·   Odpovedať   ·  

Peti, chtela jsem se Vas zeptat. Podle postupu mi prijde, ze se dava na kolac jenom jedna vrstva a to pudink + slehacka dohromady vyslehat, ale podle rezu Vasi buchty , mi prijde , ze je jedna vrstva vanilkovy pudink a druha slehackova, nebo se pletu??

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty