Plátky krkovičky bez kostí trochu naklepeme, narežeme okraje a okoreníme obľúbeným korením. Ja som dala Farmársky steak od Vitany. Pokvapkáme olejom a necháme chvíľku odležať. Medzitým si cibuľu nakrájame na krúžky a na troche oleja ju usmažíme dozlatista.
Cibuľu trochu osolíme, bude skôr a pekne rovnomerne usmažená. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska. Pekáčik alebo zapekaciu misku zľahka vymastíme olejom, poukladáme na kolieska nakrájané zemiaky, osolíme, posypeme rascou, ľahko zasypeme sladkou mletou paprikou.
Na zemiaky dáme osmaženú cibuľu, potom mäso, ktoré sme pred tým sprudka z oboch strán opiekli v panvici a hore zvyšné zemiaky. Priklopíme a necháme v rúre na 200 stupňov zapekať pol hodiny.
Potom pridáme pol téglika 30% smotany na šľahanie, opäť priklopíme a pečieme ďalšiu pol hodinu. Potom veko odklopíme a necháme dôjsť na farbu a vydusiť na masielko.
bylo to vyborne fantasticke mnamka